HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Nyílt levél Rogán Antalhoz: a bankok vagy mi?

2013-okt-05 | 277. nap |  Énvezettem?

Tisztelt Rogán Antal képviselő úr!

Nagy örömmel nyugtáztam, hogy Ön szerint is állampolgári jogunk, hogy az átlagjövedelem erejéig ne kelljen pénzt fizetni a készpénz felvételért, történjen az banki automatából vagy banki pultnál. Annak is határozottan örülök, hogy törvénybe kívánják ültetni, hogy a bankok ezért ne számolhassan fel semmilyen adminisztrációs, kezelési vagy akármilyen díjat.

De ugyanakkor hadd jegyezzem meg, hogy állampolgárként, főleg más országokba kitekintve, talán még több jogunknak kellene, hogy legyen, ha banki szolgáltatásokról van szó.

Nagyon szeretném végre törvényben látni, hogy a tranzakciós adót a bankok ne terhelhessék a számlatulajdonosokra. Elvégre az adót nem ránk, hanem a bankokra akarta a kormány eredetileg kivetni.

Ujjonganék, ha törvényileg lenne megszabva, hogy bármelyik banki automatából vehessünk ki pénzt, és ezért ne kelljen se adminisztrációs, se tranzakciós, se semmilyen más díjat fizetni. Nem csak azért, mert más országokban ez így működik már régóta, hanem azért is, mert a költségeket tényleg a bankok kellene, hogy állják, és nem mi.

Azt a, magyar szemmel akár merésznek is gondolható, banki működési elvet is örömmel látnám törvénybe foglalva visszaköszönni az év végéig, miszerint egy minimális (mondjuk háromszáz forintnyi) havi összegért nem csak a készpénzfelvétel, de az összes banki készpénzes szolgáltatás — a bankkártya, a magánszemélyek közötti átutalást, a kártyás fizetést, a tranzakciós adó, stb. — és a bankszámla kezelés összes többi költsége nulla forint lenne számomra. Vagyis, hogy a bankok egy fix összegért vezetik a számlám, segítenek a banki tevékenységek lebonyolításában, és nem próbálnak meg minden egyes alkalommal egy újabb köteg pénzt legombolni rólam, ha csak a közelükbe is megyek. Nem akarom ismételni magam, de a fix összegű számlavezetés nagyon sok tőlünk nyugatabbra fekvő országban magától értetődik.

Hiszen, ahogy Ön azt kijelentette, nem az én, hanem a bank meggazdagodását szeretné a Fidesz megfékezni, vagy akár meg is állítani. Amíg nincsenek ezek a keretfeltételek törvénybe foglalva, a bankok — csakúgy, mint tették eddig is — az összes költségüket és profit orientáltságuk többi részét is a zsebemből fogják kivenni.

Az önök elhatározottsága nélkül, úgy látszik, a magyar bankrendszer nem hajlandó saját magát megregulázni, nem hajlandó felnőni a nyugati színvonalra. Törvény kell ehhez, sajnos törvény kell. A kormány lehetősége most adott, hogy tiszta és tisztességes banki feltételeket teremtsenek az állampolgárok számára.

Hiszen ki a fontosabb: a pénz, a bankok vagy mi?

Címkék: politika eu bank belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr685552740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2013.10.06. 09:28:55

Közlöm mindenkivel, hogy RogánmongoloididiótaAntal szarik a fejünkre.

Simán populista intézkedéseket hoz, a választások közeledtével.

Egyébként jogos az író felvetése, lehetnének hasonlóak a banki szolgáltatás díjai mint külföldön.
Tényleg röhej hogy ha a saját pénzedet veszed ki a bankból, akkor fizetnek kell érte.
A bankoknak nem az átlagember számlavezetési díjából, hanem a hitelezésből befolyó összegekből kellene megélnie.

Rogán Tóni nak meg úgyis mindegy, celeb lett a csávó, és amennyi felújítás van az V. Kerületben a vissza osztott 20% ból szépen el lesz élete végéig...

indapass90210 2013.10.06. 09:30:44

@KopaszMercis: "@Énvezettem?:
Próbálom a te szintedre egyszerűsíteni a dolgot:"

Heheh, ne próbálkozz, nem fog sikerülni :D

indapass90210 2013.10.06. 09:34:23

Szeretnék arról is egy posztot, hogy most, hogy van egy mercédesz gyárunk, legyen ingyen a mercédesz is... Ott rendes magyar emberek dolgoznak, ne hagyjuk, hogy a gonosz multi kizsákmányolja őket és pénzt kérjen az autóért, amit verejtékes munkával építenek!

BelAmi 2013.10.06. 09:39:48

@emzéperiksz: Ez azért tömény demagógia, amit a kormány részéről is állandóan szajkóznak. (Mármint, hogy válts bankot.) Amellett, hogy ennek nem elhanyagolható költségei vannak, még Budapesten sem reális alternatíva, nemhogy vidéki kis településeken.

BelAmi 2013.10.06. 09:48:20

Ingyenes bankolás Nyugaton? Na ne már! Bécsben nekem egészen mások a tapasztalataim.

Taprobane 2013.10.06. 09:49:09

@Shopping:
"Tényleg röhej hogy ha a saját pénzedet veszed ki a bankból, akkor fizetnek kell érte..."

Úgy látom, tényleg nem megy át az emberek fejébe, hogy ez egy adó és nem banki díj.

mrZ (törölt) 2013.10.06. 10:00:42

@Saga:
>>A bankokban azok a gyerekeink, barátaink, rokonaink, szomszédaink dolgoznak, mint mi magunk. Azt feltételezni, hogy ott gonosz emberek dolgoznak, bűn.<<

- Már és még nincsen "gondolat bűn".
- A profit és jutalékok érdekében sok disznóságot megtettek a banki dolgozók/ügynökök.
- A vélemény nem politikai nyomásra hanem személyes tapasztalatok alapján alakult ki.

>>...holott úgy működtek, ami egyezik a kapitalizmus szabályaival, ...

A kapitalista gazdaság csak kiszolgálója a társadalmi jólétnek, annak igényeinek van alárendelve. A bankokra volt bizva a pénz mozgásának megoldása, ebben a feladatban nem feleltek meg.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.10.06. 10:02:53

Aki Rogántól (ill Fidesztől) vár bármiféle pozitív előrelépést, sikeres ember nem lehet, értelmes posztot nem írhat.
Bankok, v mi? Ez mióta kérdés? Ill. mióta nem...

Saga, meg mindent összefoglalt amit lehetett, poszt lezárva, kb.

emzéperiksz 2013.10.06. 10:04:00

@egysmás: Nekem meg az, amikor odabasszák a készpénzesek a 10 ezrest, 20 ezrest, a kasszás néni sopánkodik, hogy Marika, tudsz váltani nekem ezreseket? Aztán nagy nehezen visszaadnak.
Minden készpénzes vásárlás sokkal lassabb a visszajáró számolgatása miatt, mint a bankkártyás, már kifigyeltem.

KopaszMercis 2013.10.06. 10:05:57

Azt nézem, hogy vannak ilyen számítások és kimutatások, hogy átlagos, és átlagon aluli és felüli lakossági használat mellett, éves szinten milyen összköltsége van az embereknek. Ez évi szinten 10-20 ezer forintos nagyságrend.

Ez ellen hőbörgünk úgy, hogy ez is azért ennyi, mert szét adóztatják a szektort.

Az az ember, aki sokallja az évi 10.000 forintos bankköltséget az felfogta, hogy ha minimál bért keres, akkor is éves szinte több mint 700.000 forintot adózik... az össz elvonásának 1%-os nagyságrendje a banki költség, és az ellen hőbörög?

Mikor jön el az a pont, amikor rajöttök, hogy szopatva vagytok, kedves átlagos elvtársak?

Lődörgő Hollandi 2013.10.06. 10:09:28

Teljesen egyetértek. Hollandiában ez kb. így is működik.

emzéperiksz 2013.10.06. 10:11:48

@BelAmi: www.erstebank.hu/static/internet/download/bankvaltasi_osszefoglalo_20130610.pdf

5. pont: A bankváltás során a bankok külön költséget nem számítanak fel.

emzéperiksz 2013.10.06. 10:16:18

@BelAmi: Az apám vidéki kisvárosban él, volt már számlája szinte minden banknál: OTP, CIB, Erste, UniCredit (annak nincs is fiókja a településen), helyi takarékszövetkezet, K&H, Raiffeisen stb. Most éppen a K&H-nál van zéró csomagban, semmiért nem fizet, se utalás, se készpénzfelvétel. Ha ő 68 évesen meg tud csinálni egy bankváltást szinte rutinszerűen, meg tud szüntetni számlákat, akkor neked is sikerülhet, ha csak nem vagy értelmi sérült.

emzéperiksz 2013.10.06. 10:20:15

@Shopping: A saját fizetésedet kérheted készpénzben a munkáltatódtól. Az is röhej amúgy, hogy ha készpénzben tartod, nem kamatozik, a bankban viszont, ha lekötöd, akkor de.
Nem kötelező egy szolgáltatást használni, a szolgáltatásoknak áruk van, ha úgy érzed, megéri neked, használd, ha úgy érzed, nem éri meg, ne használd. Van, aki manikűrösnél csináltatja a körmét, mert megéri neki több ezer forintot és több órát erre szánni, más meg otthon levágja, és esetleg kilakkozza magának. Mindenki eldöntheti, megéri-e neki egy szolgáltatás, ha nem éri meg, nem kell igénybe venni a bankot sem, ahogy a manikűröst sem.

KopaszMercis 2013.10.06. 10:20:47

@emzéperiksz:
Héé... ne sértegesd az értelmi sérülteket bazd meg, hogy ilyen emberkhez hasonlítod őket...

BigPi 2013.10.06. 10:26:02

Nekem kerek-perec megmondták a bankban, hogy az év eleji 490 ft-os számlavezetési díjam, azért ment fel 3300-ra, mert a bank nem hajlandó állni a bank adót. Megnyugtattak, hogy jővöre, ha minden jól megy leesik 1300-re.

BelAmi 2013.10.06. 10:29:19

@emzéperiksz: 8@KopaszMercis: Szerintem ti vagytok az értelmi sérültek! Én "csak" mozgássérült vagyok, sajnos. (A legkozelebbi bank kb. 5 km-re van Budapesten, egyedül élek.) Csak taxival tudok közlekedni. Legutóbbi készpínfelvételem költsége kb. 6 ezer forint volt!

BigPi 2013.10.06. 10:31:55

@emzéperiksz: "Nekem meg az, amikor odabasszák a készpénzesek...."

Ezek szerint ez hely függő. Felénk a bankkártyás fizetés a lassabb még mindig. Meg is ijed mindenki mikor meglátja valakinek a kezében, ha tehetik az emberek inkább átmennek egy másik kaszához.

KopaszMercis 2013.10.06. 10:33:07

@BelAmi:
Értem, tehát kivetnek több száz milliárd forintos adót a bankokra, elvesznek több ezer milliárd forintnyi magánnyugdíj vagyont, és nem tudnak egy olyan szociális hálót fenntartani, ahol egy állami gondozó meghatalmazással nem intézi el neked egy héten belül a bankváltást, és erről a csúnya gonosz bankok tehetnek... világos.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2013.10.06. 10:35:08

@Saga: "Csak nem a személyi jövedelem adódat emelte" - való igaz, a tiéd csökkentette. Saccra alsó hangon 50 ezressel többet viszel haza azóta, ezt a következtetést a fellengzős stílusodból és ezt az aljageci kormányt védő álláspontodból sikerült levonni. Még ha látszólag ellenzed is az aljasságot, amit művelnek, valójában a haszonélvezője vagy.

"Nekem ingyenes volt a bankolás a fidesz uralom előtt. Most meg mindenért fizetek."

Gazdagnak számítottál előtte is, ezek a férgek csak gazdagabbá tettek a mi kontónkra. Te fizetsz? Tényleg? Te, ó szegény áldozat. Már-már kezdelek megsajnálni.

És ne gyere azzal, hogy te bezzeg tanultál és ezzel kiérdemelted a helyet a kivételezettek között. Sokan tanultunk legalább annyit, csak nektek volt hátszeletek, lett csókos munkahely és vastag fizetés, amiből pofátlanul sajnáljátok leadózni még azt a fütyeszbaszta szirszar összeget is, amit más összesen kézhez kap. És ezek után van pofád ezt a helyzetet úgy beállítani, hogy téged valakik megkárosítanak. Mert te olyan kurva nagyon értékes vagy, ellentétben azokkal, akiknek csak a romlott parizer jut fizetés napján, már amikor a magadfajta el nem felejt fizetni.

"A bankokban azok a gyerekeink, barátaink, rokonaink, szomszédaink dolgoznak, mint mi magunk."

Azok. Gratulálok, élvezzétek a szerencsés sorsotokat, amíg tart a móka...

nu pagagyí 2013.10.06. 10:35:50

Az állam által kivetett, nyereségtől független különadót sajnos be kell kasszíroznia a banknak az ügyfeleken, vagy csődbe mennek és akkor a betétes szív. Nálunk pont annyival drágább a banki költség más szerencsésebb országhoz képest, amennyi a bankoktól behajtott adótöbblet.
A tranzakciós adót, amit elvonnak a bankoktól, 300 milliárdra tervezték erre az évre. Ez a többi adó mellett sújtja a bankokat.

emzéperiksz 2013.10.06. 10:48:43

@BelAmi: Aki 6 ezer forintot fizet egy készpénzfelvételért, és nem vett fel legalább 1 millió forintot eközben, az meg is érdemli. Ha mozgássérült, ha nem. Mindenkinek van egy jó szomszédja, ismerőse, rokona, aki segít elintézni egy bankváltást, elviszi kocsival, ha kell, az adott bankfiókba. Szóval ez, hogy nem tudsz bankot váltani, szerintem csak rizsa.

emzéperiksz 2013.10.06. 10:50:49

@KopaszMercis: Szociális szolgálat? Akkor mire valók a barátok, ismerősök? Szerintem bárkinek vannak olyan ismerősei, akik segítenek ilyen helyzetben, elviszik egy bankba, meg hazaviszik, ha kell.

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 10:51:43

@Saga: Nem toltam a Fidesz szekerét soha, akik a blogot hosszabb ideje követik, tanúim erre. Én sem arra kérem Rogánt, hogy ingyenes legyen a banki rendszer, hanem arra, hogy ne az ő saját politikai vagy a bankok gazdasági szemszögéből alkossanak törvényeket, hanem a polgárokét figyelembe véve. Politikailag ez, és ehhez se szeretni, se utálni nem kell a jelenlegi kormányt, felelőssége.

Nekem kicsit se fájna, sőt inkább örülnék neki, ha nem lenne a kormánynak extra profitja abból, hogy azt a bankoktól különadók formájában elveszi. Mert akkor, pont, ahogy te írod, nem tudná ezt az extra bevételt értelmetlen dolgokra elkölteni, vagy elkorrumpálni. De ehhez rengeteg dolognak kellene máshogyan működnie ebben az országban, erre is utalsz és egyet is értek veled. De ezekre a dolgokra ebben a posztban nem akartam kitérni. Arra ott vannak a korábban írottak, és jön is néhány még...

KopaszMercis 2013.10.06. 10:54:05

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
Te hülye vagy.. nem mindenkinek van hátszele, aki jól keres. Az fel sem merül benned, hogy okosabb, ügyesebb, tehetségesebb, intelligensebb és talpraesettebb vagyok nálad? Csak mert a valóság ez, és ha azzal nem tudsz megbirkózni, akkor lehet nem kellene az észt osztani, mert nem jutott neked abból elég...

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 10:57:54

@KopaszMercis: Szerintem sokan tudatában vannak a teljes adó mennyiségüknek. De messze nem elegen, ezért is írtam ezt:
envezettem.blog.hu/2012/02/19/kapitalista_kialtvany_egy_fizetes_egy_ado

egysmás 2013.10.06. 11:00:13

@Énvezettem?: szerinted nem mindenki azért szed pénzt, amiért akar?
A bankautomatát üzemeltetni kell, villanyszámlája van, karbantartási díja, tölteni kell három emberrel, stb.
Ezt ingyen akarod?
Közben a bankokat sanyargatja a kormány, a piac pedig beárazza ezt az egészet.
Hollandiában más a helyzet.
Ott nem sanyargatja a bankot a kormány ÉS több pénz felett diszponálnak a betétesek, számlatulajdonosok.
Ott belefér az, hogy bizonyos szolgáltatásokat "ingyen" adjanak.
Itt meg nem.
Ha törvényt hoznak erről, akkor sem fér bele.
Akkor beszedik máshonnan a lóvét -pl. megemelik a számlavezetési díjat, 90-es számon lesz az ügyfélszolgálat, belépőt szednek a bankfiókba, stb- vagy kibasszák azokat az ügyfeleket a rendszerből, akikkel nem éri meg foglalkozni.

A törvényi szabályzás nem ír felül sem gazdasági sem társadalmi sem fizikai mechanizmusokat, törvényeket.
Még a kétharmad sem változtathatja meg ezeket.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2013.10.06. 11:06:33

@nu pagagyí: Egy részét azért kigazdálkodhatnák azáltal, hogy lemondanak erről meg arról, legalább az ilyen kemény időszakok közepette. Mondjuk a vezetőség nem megy nyaralni, a fejenként sokmilliós prémiumokat nem fizetik ki, az érintettek netán újragondolják az önértékelésüket. Nem szopatják szét az ügyfeleket, mert jófejek akarnak lenni.

Mielőtt "sajnos" a pórnép gondolná újra helyettük a létjogosultságukat, ezt ugyanis a végső elkeseredéstől sújtott emberek kényszerű de megfontolt cselekményként foganatosították már többször is a történelem folyamán. Randa ügy mind, ne részletezzük. Ez csupán jó tanács.

egysmás 2013.10.06. 11:14:19

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: 0szerintem meg nem behajolniuk kellene, hanem cselekedni.
A bankok több pénz felett döntenek, mint Orbán.
Csapokat elzárni, és kivárni, kinek lesz szarabb.

Szevasztok 2013.10.06. 11:19:55

@Énvezettem?: "Pontosan. Elképesztő harácsolás folyik most a bankoknál számlavezetés, átutalás és készpénzfelvétel címén. S pont ezt kellene megszüntetni. "

Aranyapám, amit te akarsz azt kommunizmusnak hívják!

Mármint a hatalmi szóval megszüntetést.

Amit meg Hollandiában látsz az a szabadra engedett verseny eredménye. Lehet, hogy te csak annyit látsz, hogy a vége ugyanaz, de a mögöttes okok és hatások nagyon mások.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2013.10.06. 11:22:06

@KopaszMercis: azért érdekes megfigyelni, a "talpraesett" kifejezést mennyire előszeretettel alkalmazzák magukra a tutiba beleszült, beletuszkolt alkalmatlan egyének. Okosabb, ügyesebb, tehetségesebb, intelligensebb, lol, mintha az átlag turbómagyar önéletrajzát olvasnám, ráadásul te még kopasz (keménycsávó) és mercis (sikeres idol) is vagy, hát csak hajrá! Két fej karalábé rendel jövő hétre.

gh14 2013.10.06. 11:22:48

"Nem akarom ismételni magam, de a fix összegű számlavezetés nagyon sok tőlünk nyugatabbra fekvő országban magától értetődik."

Igen van ilyen, de nem 1 eurónyi (háromszáz forintnyi) díjért.

dr kíváncsivagyok 2013.10.06. 11:35:48

"Hiszen ki a fontosabb: a pénz, a bankok vagy mi? "

...mondta Rákosi pajtás ...

Demagógia magas fokon !

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 11:39:42

@Szevasztok: Nagyon bírom, ahogy az überkapitalisták nem látják a fától az erdőt, aztán egyszeri beleolvasás után osztják az észt... Nem a bankok nyereségét szeretném megszüntetni, hanem azt, hogy bármilyen címen lakossági folyószámlavezetés ürügyén pénzt kérhessenek. Ha neked ez kommunizmus, akkor nagy bajok vannak a felső regisztereidben.

Mindenki rendes(ebb) országot szeretne, nem? Szerintem akkor a politikus se azzal foglalkozzon, hogy mennyi (extra)profitot keres a bank, és hogy ezután mennyi (extra)adót fizessen, hanem azzal, hogy nekem mekkorák, főleg európai viszonylatban, a banki költségeim. Ha azt látja, hogy ez több, mint azon országokban, amelyekre aspirálunk, akkor segítsen abban, hogy ezek csökkenjenek. Engem segítsen, ne össze-vissza adóztasson.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2013.10.06. 11:41:37

@egysmás: mindenképp a Zembereknek lesz szarabb, amíg a bankok jogszerűen úgy viselkedhetnek mint a vadászó kardszárnyú delfinek. Falkába verődve összeterelik az apróhalat, aztán jóllaknak. Ezt kartellnek hívják, bárki bármit mond.

Az fityesz ebben a hasonlatban egy nagyon picike bálnavadászhajó, ami az orkákat képtelen kifogni, de a halászok éhesek. És valahogy megoldják, miközben ők is jóllaknak, de van bőr a képükön, hogy a kishalak megmentőiként adják el magukat.

béla a görög (törölt) 2013.10.06. 11:42:11

Ez most vicc vagy komoly? Mert amúgy demagóg.
Miheztartás végett: 300 Ft jelenleg még 1 euro.
1. Nézz körbe más országban
2. Kezdj el számolni. Mennyi aktív lakossági számla lehet? 10-11 millió? maximum. (kb. 0-16 alatt nincs, van akinek meg több) Erre van 'x' bank 'y' épülettel 'z' automatával 'm' emberrel 'n' eszközzel és a többi amit működtetni kell. 24/7-ben.
(természetesen más is kiszolgál ez az infrastruktúra de számoláshoz nélkülözhetetlen)
3. Van egy beteg kormány amelyik ott tesz keresztbe ahol csak tud. Beárazandó ez is.
---
Senki sem óhajt másnak pénzt keresni. Se kormánynak. Mindenki magának keresi a pénzt. A hasznot. Illetve a tulajdonosainak.
Majd egyszer próbáld ki.

Russell Coutts 2013.10.06. 11:47:17

Demagóg és nem is igaz.

Itt nálunk (Németország) is a jobb bankoknál tudsz választani: ingyenes számlavezetés, és akkor díjak tranzakciónként és pénzfelvételenként, vagy havi átalánydíj, és akkor minden ingyenes. Egyikkel sem jössz ki havi 5Euro alatt, de inkább felette. Neked kell tudni, melyikkel jössz ki jobban.
Az "olcsó" bankok meg olyanok is... A netbankjuk akadozik, vagy vacak (vagy mindkettő), a kártyával csak fizetni lehet, de alig találsz automatát, ahol pénzt tudsz felvenni, fiókok alig vannak, ott is nehézkes az ügyintézés, stb.

Szóval az alapfeltételezés nem igaz, innentől kezdve az egész post bullshit!

KopaszMercis 2013.10.06. 11:47:56

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
se kopasz nem vagyok se mercis, az ország egyik elit egyetemén tanultam, de nem a szakirányomnak megfelelő területen helyezkedtem el. Ráadásul még magyar cégnél sosem dolgoztam.

Tehát ezekszerint képtelen vagy a valóságot elfogadni, de valahogy a bank a hülye... csak te vagy helikopter.

Szegény szerencsétlen csóró debil...

KopaszMercis 2013.10.06. 11:51:25

@Énvezettem?:

"Ha neked ez kommunizmus"
"(extra)profitot"

Az extra profit kommunista marxista közgazdaságtanban szerepel egyedül. Aki használja az kommunista. Semmi baj nincsen azzal, ha valaki egy kibaszott büdös mocskos kommunista. 49 óta itt a kormány rúd közelében, illetve az őket biztatók, és védők közül senki nem volt aki ne lenne volna az, a baj ott kezdődik, hogy szegény szerencsétlenek nem tudják magukról, mert buták hozzá. Előhuzakodnak minden féle civilizált ország példáival, ahol nem kommunista módon van megszervezve a gazdasági élet, és kurvára csodálkoznak, hogy ott jobb... na ja bittesőn.

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 12:19:06

@béla a görög: Miből feltételezed, hogy nem próbáltam ki vagy csinálom folyamatosan? Körbenéztem más országokban, olvasd el te is a külföldről jött kommenteket. Utánaszámolni pedig se nem dolgom, se nem munkám. Arra ott van a bank. A szolgáltatásbeli különbséget viszont látom, és számomra, mint fogyasztónak, ez a lényeg.

@KopaszMercis: Mondjuk, hogy én legalább megpróbáltam élni egy nyílt levél adta lehetőséggel, dankesőn. Mások még erre sem képesek/hajlandóak... arra viszont igen (és most nem rólad van szó), hogy egy ilyen után vagy ledemagógozzák az embert, vagy játszák az überkapitalistát, vagy a bankokat védjék.

Szerencsére azért lejött néhány embernek, hogy bár nem vagyok elégedett a kormánnyal, de még mindig ők vannak a rúdnál, ezért őket lehet/kell most megkérni, hogy csináljanak valamit, valami mást. S ha már csinálnak valamit, akkor lehetne azt egyből fogyasztó központúvá tenni.

Valóraváltógép 2013.10.06. 12:24:44

"Ujjonganék, ha törvényileg lenne megszabva, hogy bármelyik banki automatából vehessünk ki pénzt, és ezért ne kelljen se adminisztrációs, se tranzakciós, se semmilyen más díjat fizetni. "

Sőt, pénznek se kelljen lennie a számládon. Alanyi jogon bankkártyapaklit mindenkinek, az összes bank összes kártyatípusából!

Valóraváltógép 2013.10.06. 12:26:24

Te poszter, figyeljél már. Mennyi a piaci értéke annak, hogy Te beszólhatsz egy képviselőnek? :) Szerintem ezért valamennyit fizetned kellene. ;)

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 12:29:19

@Valóraváltógép: A nyílt levél az nem beszólás, inkább megszólítás. Ja, és egyébként meg állampolgári jog. :D

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 12:31:03

@Valóraváltógép: Na, most komolyan, te nem örülnél, ha megkötöttségek nélkül juthatnál a pénzedhez bármelyik automatánál?

KopaszMercis 2013.10.06. 12:43:31

@Énvezettem?:
Ok.. tiszta sor, de akkor amit ebből tanultál azt használd is fel. írj egy másik nyílt levelet, és írd le benne, hogy ne törvényekkel bíbelődjenek, amikor a gazdasági mechanizmusok sokkal okosabbak és ügyesebbek náluk. Teremtsenek, egy megfelelően hatékony és erős versenyhivatalat, és hagyják az emberek zsebében a pénzt, és ne pedig talicskázzák át a bankoktól a simcsicskának...

Azért belátod, hogy amit én mondok annak több értelme van: olyan környezetet teremteni (mint az általad idézett nyugaton) ahol "maguktól" oraginkusan a saját jól felfogott érdekükben tisztességesek az emberekkel a szolgáltatók MINDEN szempontból, nem csak azokból, amik éppen annak a mélynövéső csicska Rogán Tóniellának fontosak?

Valóraváltógép 2013.10.06. 12:47:34

@Énvezettem?: Megkötöttségek nélkül jutok. Hogy fizetni kell érte, nagy kaland, mindenért fizetni nem kell. Eddig az a tapasztalatom, hogy az ingyen dolgok mindig a legdrágábbak (ingyen = a bőven többszörösét kifizeted más címszó alatt).

Állampolgári jog, állampolgári jog... ejnyemár. ;)

Amúgy rájöttem, mivel tudna halálbiztosan választást nyerni a fidesz. Csak abban nem vagyok biztos, hogy akarnak.

Valóraváltógép 2013.10.06. 12:52:05

@KopaszMercis: " olyan környezetet teremteni (mint az általad idézett nyugaton) ahol "maguktól" oraginkusan a saját jól felfogott érdekükben tisztességesek az emberekkel a szolgáltatók MINDEN szempontból"

Ezt a szegény ártatlan szolgáltatónyomorgatást én mindig problémásnak éreztem. Az egyik szegény szolgáltatónak pl. én is tartozok, nem is tudom hirtelen mennyivel (pár tíz ezer), talán fűtésszámlából kifolyólag.
Teszem ezt minden hónapban pontosan kifizett számlákkal, egy bezárt, használaton kívüli ingatlan után. Aztán valahogy mégis túlfogyasztottam, és a statisztikát gyarapítom.

Ki érti ezt? :) Ha felvetem nekik, hogy nemdebár meglopni óhajtanak ilyen furmányos formában, akkor meg vannak sértődve, és kikérik maguknak. Én meg látom.
Szóval... hagyjuk már, hogy mert a kormány.

élhetetlen 2013.10.06. 12:55:05

@emzéperiksz: Gratulálok a zseniális apádhoz.
Csak úgy, ami eszembe jut. Budapesten a számláim: víz, gáz, villany, távfűtés, lakásbiztosítás, közös költség, egészségpénztár, vezetékes telefon, mobil telefon, UPC (TV, internet). Balatonon víz, villany, szemétszállítás. Úgy gondolom, az az értelmi sérült, aki ennyi számlával nekiáll költözni bankok között úgy, hogy azt sem tudja, hogy ahova megy, ott mit lépnek a következő hónapban, mert nem számít, majd azt is elintézi egy költözéssel. (csak azt követni, hogy levették, már, nem vették le az aktuális havit, mikortól adjam a másik banknak a megbízást, hogy ne legyen kifizetetlen számlám, stb).
És az az értelmi fogyatékos, aki másfél millás jövedelemmel azt tanácsolja a kispénzűeknek, hogy keressenek olyan bankot, ahol ingyenes a szolgáltatás.

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 12:57:21

@KopaszMercis: Hm, lehet, hogy a nick-em nem teljesen világos. Én? ;) Szerintem te is megpróbálhatnád... :D

Valóraváltógép 2013.10.06. 12:58:35

@Énvezettem?: De, a nicked az frankó. A szőke balettpatkány, ugye?

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2013.10.06. 12:59:49

@Valóraváltógép: Biztosan megosztod velünk. Vagy velük. Vagy alapíts egy saját pártot, és nyerj vele a választásokon! Az lenne csak az igazi! :D

ivanhoe78 2013.10.06. 13:01:24

@Taprobane:
Csak kerdezem: a bankok kizarolag a lakossagi folyoszamlakbol elnek?
Tisztaban vagyok azzal, hogy kemenyen adoztatja oket az allam, de 2011 elott is ugyanez volt a helyzet. Ingyenes bankszamla Mo-on? Na me rohogtess!!

Valóraváltógép 2013.10.06. 13:03:10

@emzéperiksz: " Most éppen a K&H-nál van zéró csomagban, semmiért nem fizet, se utalás, se készpénzfelvétel." Hát ha nem használja... Viszont akkor minek van a számla? Jól néz ki még egy bankkártya a brifkóban? A nyugdíjat nyilván vagy egy másikra kapja, vagy nem abból él.

Valóraváltógép 2013.10.06. 13:05:58

@Énvezettem?: Jah, hatalmas film. Kár hogy elcseszték a második részét.

Az ötletet illetően én megcsinálnám, de nincs hozzá tőkém. Ők is csináltak már valami hasonlót, de csúfos kudarc lett. Ide leírni meg nem akarom, mert a végén még feltűnne az ellenzék választási ígéretei között. :D

élhetetlen 2013.10.06. 13:06:01

@guti.haz14: „"Nem akarom ismételni magam, de a fix összegű számlavezetés nagyon sok tőlünk nyugatabbra fekvő országban magától értetődik."
Igen van ilyen, de nem 1 eurónyi (háromszáz forintnyi) díjért.”
Ehhez még annyit, hogy a fix díjnál az lenne, hogy ugyanannyiért kezelik a havi másfél millát, mint a havi 90 ezret. Tök jó! Mint a rezsicsökkentés.

béla a görög (törölt) 2013.10.06. 13:06:27

@Énvezettem?:
- Van számlám külföldön, utánajártam, fizetem - így nem olvasok kommenteket.
- Nem pontos utánaszámolásra gondoltam - hanem a nagyságrendre. Akkor nem írtál volna 300 Ft-ot. (valamiért leírtad ezt a konkrét számot - gondolom nem az egészségügy/szociális népszavazás 300 Ft-ja ugrott be...)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.06. 13:08:15

Én aztat javaslom, hogy legyen minden ingyen. Basszus, ne szarozzunk már részígéretekkel, oldjuk meg a kérdést egycsapásra. És persze ne kapjon fizetést senki. Mindenkinek járjon az,ami az élethez minimálisan kell (politikusoknak ilyen a stadion pl), és semmi több. Megszűnne a bűnözés is.

Valóraváltógép 2013.10.06. 13:10:47

@mutymurutty: Erre csináltak pár éve egy kutatást. Az jött ki, hogy hát igen, jó lenne, de akkor akik többet vennének el mint amennyit kell, azoknak több jutna, és az milyen dolog már. Szóval inkább mégse legyen ilyen.

Ennyit az emberiségről. :D

Szevasztok 2013.10.06. 13:11:29

@Énvezettem?: Ha nem látod a különbséget a:

Kedves állam bácsi rendeld el, hogy ingyen legyen mert nekem jár!

és a

Kedves állam bácsi tedd lehetővé (vö gazdasági környezet alakítása), hogy önként adják nekem ingyenesen, mert érdekükben áll.

között, akkor menthetetlen vagy.

Valóraváltógép 2013.10.06. 13:14:23

@Szevasztok: Ebben a környezetátalakításban az a vicces, hogy mindenki átalakuló környezetet akar, de csak addig, amíg az ő szépen kitalált (kiharcolt, kimutyizott, tökmindegy) dolgai biztonságban vannak. Ha azok is átalakulnának, akkor inkább mégsem kell. Csak előnyök legyenek, a kockázatokat elutasítjuk.;)

Na ezért hülyeség ezekre vágyni.

élhetetlen 2013.10.06. 13:34:24

@emzéperiksz:
Hülye, érzéketlen állat. Én annyival vagyok szerencsésebb helyzetben BelAminál, hogy központi helyen élek, és az egyik barátnőm itt dolgozik a közelben, tehát felugrik, leurik az automatához, hoz fel kp-t, hogy a házhozrendelt dolgokat ki tudjam fizetni. Én is mozgássérült vagyok.
Ha Te azt hiszed, hogy a barátaim, ismerőseim megengedhetik maguknak, hogy arra vegyenek ki szabit, hogy engem furikázzanak munkaidőben, akkor te nem itt élsz. (Csak annyit akartam elintézni, hogy a barátnőm hozzáférjen a számlámhoz, ha valami történik velem, kórház, stb, három hónapig szerveztük, hogy egyszer reggel kilencre elérjünk együtt a bankhoz, és még be tudjon menni késve a munkahelyére). „az meg is érdemli. Ha mozgássérült, ha nem”. Kíváncsi lennék, te hány ismerősödnek segítesz napi szinten.

emzéperiksz 2013.10.06. 13:34:26

@Valóraváltógép: Miért ne használná? A nyugdíja is odamegy természetesen. A boltban bankkártyával fizet.

emzéperiksz 2013.10.06. 13:36:40

@élhetetlen: A csoportosokat át kell venniük a bankoknak számlahordozásnál. De aki 6 ezret fizet egy kp-felvételért, annak szerintem bankot sem kell váltani, az talál bankon belül is jobbat.

Valóraváltógép 2013.10.06. 13:43:08

@emzéperiksz: Úgy esetleg igen. De ha nagyobb összegre van szüksége?

@BelAmi: A taxikban lehet bankkártyával fizetni.

emzéperiksz 2013.10.06. 13:44:40

@élhetetlen: Nem akarásnak nyögés a vége - erre csak ezt tudom mondani. Aki akarja, el tudja intézni a banknál a dolgait.

emzéperiksz 2013.10.06. 13:45:49

@Valóraváltógép: Milyen nagyobb összegre gondolsz? A bankkártyával bármit meg tud venni szerintem kb. fél millióig.

élhetetlen 2013.10.06. 13:48:31

@emzéperiksz: A taxiköltséggel együtt, eddig elég volt a taxiköltség, mint kiadás.

Valóraváltógép 2013.10.06. 13:49:06

@emzéperiksz: Nem is tudom, olyan 1-2 millióra gondoltam. De tényleg, mire. Nagyobb dologra, kocsira, ilyesmire nem elég, egyébként meg felesleges.

fordulo_bogyo 2013.10.06. 14:10:49

@Te tudod?!: Nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy nem a szamlavazatesi dijak (vagy azok hianya) miatt volt akar egyetlen bankcsod is.

@egysmás: Ha szamalakezelesi vagy kifizetesi dijat kezdene kironi a bankom, meg aznap vinnem a penzem masik bankba.

Csak itt a (kis-)varosban ismerek ot olyan bankot, ahol a szamavezetes, ki es befizetese, atutalas, bankkartya hasznalata (vasarlasra es penzfelkvetelre legalabb is a sajat halozat automataibol) stb ingyenes. Az ingyenesseg feltetele vagy egy minimalis egyenleg ($500-$1500 kozotti, bankonkent), vagy havi rendszeressegu munkaber atutalas, vagy legalabb ot banki szolgaltatas (ingyenes) igenybevetele.

Az egyetlen dolog, amiert en a banknak dijat fizettem, az a lakashitel folyositas dija (felmerik, hogy hitelkepes vagy-e, felmerik az ingaltlan erteket stb), ez $300 - $2000 kozotti osszeg szokott lenni, egyszeri dij, amit hozzirathatsz a felvett kolcson tokeosszegehez.

élhetetlen 2013.10.06. 14:14:25

@emzéperiksz: Vagy nem értesz, vagy nem akarsz. Igen, el lehet intézni egy banknál a dolgokat, de ha egy csomó hétköznapi dolgot is csak segítséggel tudsz elintézni, és van, aki segít is, ha ráér, azt nem biztos, hogy azzal basztatod, hogy még munkaidőben vigyen el bankolni is. Arról nem is beszélve, hogy itt nem bankváltásról volt szó, lehet, hogy öt kilométeres körzetben semmilyen automata nincs. (nézz körül külső zuglóban, és akkor még mindig „belvárost” mondtam. (Most ne gyere azzal, hogy költözzön).
„Nem akarásnak nyögés a vége”- ne tudd meg soha, de nem elég az akarás. Nem tudok sem leguggolni, sem letérdelni, és egy korlát nélküli lépcsőn lemenni, az a halálfélelem, mert nem tudom, alattam marad-e a lábam, vagy kimegy. Csak egy egyszerű példa. Valami leesik, begurul valami alá. Ami lent is van, és bent is van, azt hajolva csak gumikézzel lehetne kihalászni. Vagy lefekszel a földre, ahonnét nem tudsz egyedül felkelni, mert a térded nem tart. De értem én, nálad ez csak akarás kérdése. Szerencsés vagy.

Szevasztok 2013.10.06. 14:14:49

@Valóraváltógép: "Na ezért hülyeség ezekre vágyni."

Márpedig az állam egyetlen szerepe a gazdaságban a gazdasági környezet alakítása. Minden olyan intézkedés, ami ennél direktebb beavatkozás az mindig káros.

Azt meg értem ha valaki nem örül ha megszívja bizonyos rá nézve kedvezőtlen változások miatt. De ha a változás önmagában pozitív, akkor ezt le kell nyelnie... Vagy felhagynia a mutyival...

Valóraváltógép 2013.10.06. 14:17:11

@fordulo_bogyo: Amerikát szerintem nem érdemes idekeverni.

Szevasztok 2013.10.06. 14:18:22

@fordulo_bogyo: " Az ingyenesseg feltetele vagy egy minimalis egyenleg ($500-$1500 kozotti, bankonkent), vagy havi rendszeressegu munkaber atutalas, vagy legalabb ot banki szolgaltatas (ingyenes) igenybevetele."

Ez kb Mo-n is így van. (Csak itt kevés az ilyen ügyfél.)
Legalábbis így volt, amíg nem kezdtek mindenféle sarcot kivetni a bankokra, amiket persze megpróbálnak a bevételi oldalon kompenzálni...

Valóraváltógép 2013.10.06. 14:19:32

@Szevasztok: Az állam az állam, az emberek meg az emberek. Az állam feladata nem az emberek boldoggá tétele, de mivel az emberek szeretik ezt hinni, az állam ezt hazudja nekik.
Szerintem is egy csomó minden van, amit másnak kutyakötelessége lenyelni, mert engem nem érint. Amint olyasmi történik, ami engem is negatívan érint, az már égbekiáltó igazságtalanság, és hogy képzelik ezt a rohadékok. :)

Valóraváltógép 2013.10.06. 14:29:26

@Szevasztok: "Legalábbis így volt, amíg nem kezdtek mindenféle sarcot kivetni a bankokra, amiket persze megpróbálnak a bevételi oldalon kompenzálni..."

Ha valamire pénz kell, de nincs, azt valahonnan el kell venni. Jó ideig próbálgatták, hogy a szegényektől vesznek el egy kicsit, meg még egy kicsit, meg egy kicsit többet, hátha legközelebb megörül annak, hogy megint csak kicsit kell adni. ;) Aztán ez befuccsolt, meg a szegények sem szerették. Ami baj, mert nemsokára választások lesznek.
Úgyhogy ott keresik a pénzt, ahol van. Nem kell bele rémeket látni, nemsokára megint mi jövünk. ;)

emzéperiksz 2013.10.06. 14:30:07

@élhetetlen: Sajnálom, hogy ilyen nehezen mozogsz, a nem akarást a bankváltásra értettem. Egyszer kell megcsinálni, és kész. Én általában szívesen segítek az ismerőseimnek, ha ráérek, csak kérniük kell, szerintem sokan vannak ezzel így, biztosan lesz olyan, aki ebben is segít. Azt a részét, hogy kiválasztod a bankszámlát, és telefonon megkérdezed, mire van szükség a váltáshoz, pedig te is el tudod intézni szerintem.
Online vásárláshoz nekem nem kell készpénz, ajánlom figyelmedbe a Tescót, én tőlük szoktam rendelni mindent, és kártyával lehet fizetni.

fordulo_bogyo 2013.10.06. 14:34:04

@Valóraváltógép: Kovetendo peldanak emlitettem, megmutatni, hogy Lehet Mas bankPolitika is. ;-)

emzéperiksz 2013.10.06. 14:34:59

@Valóraváltógép: A bankkártya nem arra való, hogy kocsit vásárolj vele, hanem arra, hogy kenyeret, mosóport meg ilyeneket, néha egy-egy műszaki cikket, hűtőt, mosógépet vagy laptopot. Kocsit nem vásárol naponta az ember, a bankkártya pedig minden másra elég szerintem, ami napi szinten előfordulhat.

Valóraváltógép 2013.10.06. 14:35:30

@fordulo_bogyo: Tudod én erre azt szoktam mondani, hogy mindegyik párttal kijövök, amíg nem akarnak embereket leölni, vagy erőszakkal homokossá tenni. Az LMP sajnos a második kategória. :))

emzéperiksz 2013.10.06. 14:36:59

@élhetetlen: Azért a taxiköltséget nem kellene a bankra fogni szerintem.

Valóraváltógép 2013.10.06. 14:38:18

@emzéperiksz: Oké, de ha nem tudod leszedni a pénzedet, akkor ugrott a zéró csomagod. ;) Még erről van szó.
A napi szintű bankkártyásokkal egyébként az a bajom, hogy általában nem képesek megtanulni a saját pinkódjukat, vagy a bolt informatikai rendszere rohad le éppen akkor, amikor én állok mögöttük. Ha mindezt még étkezési utalvánnyal is kombinálják, teljes a káosz, az én időm meg feleslegesen telik.

Tessék, itt a szükséges környezeti változás. :))

fordulo_bogyo 2013.10.06. 14:42:37

@Valóraváltógép: csak megtetszett a szojatek, nem ismerem kulonosebben az LMP-t... inkabb KMP (kene masfajta politika)... de KMP volt mar, mas jelentessel.

Valóraváltógép 2013.10.06. 14:55:51

@fordulo_bogyo: "Nagyon szerettem Plútót, irtó cuki kis pitbull volt. Kiskutya korában kaptuk, soha senkit nem bántott, és mi mindent megadtunk neki: tortával etettük, rózsaszín kis kutyaruhát kapott, aranyos svarovskis nyakörvet, és a kedvenc tuttifrutti ízű rágócsontját. A sógorom azt mondta, hogy Plútó csak egy pitbull, és akárminek tartom, ő egyszer majd pitbullként fog viselkedni. Kinevettük, és Plútó kapott egy új rózsaszín kutyalabdát, amit nagyon szeretett.
Teltek az évek, és Plútó felnőtt. Még mindig a mi kis Pluttink volt, ugyanúgy rózsaszínben járattunk, és olyankor mindenki megnézett minket az utcán. Aztán egyszercsak Plútó játék közben letépte a szomszéd kisgyerek karját. Elaltattuk, de sokat sírtunk érte.
Én úgy gondolom, a sógor lehetett a hibás."

élhetetlen 2013.10.06. 15:03:03

@emzéperiksz: Örülök, hogy visszavettél egy kicsit, én csak a „az meg is érdemli. Ha mozgássérült, ha nem” szövegen akadtam ki. A MÁSIK, A BANKVÁLTÁS. Nem értetted a lényegét a mondanivalómnak. Tizenvalahány számlával elköltözöl, és nem tudod, hogy, ahova költöztél, az mit lép a következő hónapban. (Gondosan kiválasztottam az AXA-t, mint lekötetlenül is magas kamatot fizető bankot, átraktam a spórolt pénzemet, (azért kell lekötetlenül, mert nem tudom, mikor lesz rá szükség, nem harminc éves vagyok), elintéztük a barátnőm hozzáférését (ez volt három hónap, nem a banknál, hanem nálunk), aztán jött a jegybanki alapkamat csökkentés, és az átutalási adó, ami csökkenő kamatot eredményezett. Na, hova menjek? Egyébként ne aggódj értem („biztosan lesz olyan, aki ebben is segít”), vannak barátaim, akik mindenben segítenek, csak igyekszem feleslegesen nem terhelni őket. Online vásárlás, az ebédkiszállítóm csak az Erzsébet utalványt ismeri, próbálkoztak a banki átutalással, de nem jött össze, viszont jól főznek, marad a készpénz.Nos, ez a válasz már kimerítette a lelkiéletet élés fogalmát.

Valóraváltógép 2013.10.06. 15:15:43

@élhetetlen: " Örülök, hogy visszavettél egy kicsit, én csak a „az meg is érdemli. Ha mozgássérült, ha nem” szövegen akadtam ki. "

Miért, ha mozgássérült, akkor már butaságot sem csinálhat? Vagy ha mégis csinált, nem mondhatjuk ki róla hogy az, mert esetleg megbántjuk a kis lelkét? A mozgássérültség önmagában semmissé teszi a hülyeség tényét? Ez nem afféle jogfosztás az ő sérelmükre? :) Vagy nem értem, mi volt a kiakadás tárgya.

Mellesleg, ha egy bank olyan csinált ami neked nem tetszik, nem a költözés, hanem a helyben maradás a legjobb módszer. Amelyik még nem csinált, az megteheti, de annak minimális a valószínűsége, hogy a saját bankod még egyet üt rajtad.

élhetetlen 2013.10.06. 15:48:05

@Valóraváltógép: Na, jó, erre már nem is lenne érdemes válaszolni, de megpróbálom.
„Miért, ha mozgássérült, akkor már butaságot sem csinálhat? Vagy ha mégis csinált, nem mondhatjuk ki róla hogy az, mert esetleg megbántjuk a kis lelkét? A mozgássérültség önmagában semmissé teszi a hülyeség tényét? Ez nem afféle jogfosztás az ő sérelmükre? :) Vagy nem értem, mi volt a kiakadás tárgya.” Csak azt írta, hogy eddig is volt költsége (taxi), most ehhez jön a tranzakciós adó. Ennyi.
Te pedig úgy érzed, hogy jogod van butaságnak, hülyeségnek minősíteni, hogy taxival kell elmennie valahova? „Vagy nem értem, mi volt a kiakadás tárgya.” Igen, vagy nem érted!

Valóraváltógép 2013.10.06. 15:53:40

@élhetetlen: Hogy a taxiban készpénzzel fizet, holott kártyával is megtehetné, és ezért önmaga helyett a bankokat hibáztatja? A kérdésed értelmetlen, nem kell hozzá jog, és minősíteni sem kell. Ez ostobaság.
Kicsit mint amikor a jóember betöri a bank ablakát, mert az tehet arról, hogy ő szegény.

élhetetlen 2013.10.06. 15:58:25

@Valóraváltógép:
Csak egy kis kiegészítés, hogy milyen hülyék a mozgássérültek. Tavaly még azt csináltam, hogy átutaltam interneten adott bankon belül adott összeget a barátnőmnek, amit ő kivett, és felhozta, hogy ki tudjam fizetni pl. a házhozszállított kaját egy olyan szállítótól, akinek nincs házhozhozott kártyaleolvasója, de jól főz. Most költség az átutalásom, költség, hogy kiveszi a pénzt, de mit tegyek, csak hülye vagyok. És ez nem a bankok sara.

élhetetlen 2013.10.06. 16:10:24

@Valóraváltógép: Ez tényleg reménytelen, de még ráérek.
„Hogy a taxiban készpénzzel fizet, holott kártyával is megtehetné, és ezért önmaga helyett a bankokat hibáztatja? A kérdésed értelmetlen, nem kell hozzá jog, és minősíteni sem kell. Ez ostobaság.”
Nem arról volt szó, hogy a taxiban készpénzzel fizet-e vagy sem, csak arról, hogy a taxiköltségen kívül még játszik a tranzakciós adó is, mint plusz kiadás. A taxiköltségért nem hibáztatta a bankot. Te miről beszélsz? Mi az ostobaság?
Mielőtt válaszolsz, légy szíves, próbáld meg átgondolni, hogy mire, mit válaszolsz!
Vagy tök mindegy, hogy miben, de neked igazad van, akkor is ha nincs, csak azért, mert te okos vagy?

Valóraváltógép 2013.10.06. 16:14:10

@élhetetlen: " Most költség az átutalásom, költség, hogy kiveszi a pénzt, de mit tegyek, csak hülye vagyok. És ez nem a bankok sara."

Eléggé. Pl. főzhetne a bartnőd is, vagy te is... ezt választottad, ezzel jár, vagy válassz másik kajaszállítót, vagy oldd meg másképp. Ez nem a bankok sara, ez a te választásod. Ennyi.
De nem különösebben érdekel a nyomorod, meg senki nem is fizet azért, hogy életvezetési tanácsadást tartsak neked. Csináld ahogy jólesik.

Térjünk vissza a témához. Bankok, meg Rogán.

élhetetlen 2013.10.06. 16:53:03

@Valóraváltógép: Még mindig ráérek. Térjünk vissza a cikk témájához. Rogán ötletével kapcsolatban többen kivesézték, hogy a kp forgalom miért visszalépés, és miért káros. A fix havi összegért „ingyenes szolgáltatás”-sal kapcsolatban én írtam, hogy de jó lesz, ha a havi 90 ezret is annyiért kezelik, mint a havi másfél millát.
A nálunk létező tranzakciós adóról már anno annyi volt a véleményem, hogy, aki teheti, átmegy másik országba bankolni, megtörtént. Ezek után kivetették a bankokra az elmaradt tranzakciós adót pótló adót, hogy büntessék őket az elüldözött ügyfeleik kiesett forgalma miatt, és megemelték duplájára a tranzakciós adót. Szerinted ezt „választottam”? Most ezt a faszságot próbálják megint nem épeszű módon „javítani” (ismétlem, miért nem jó a készpénzforgalom). Erre írtan, hogy ez nem a bankok sara. „Ez” az én nyomorom, ami téged nem érdekel, de ne zavarjon, hogy ha nem a te nyomorod, mert feketén élsz, azért még ebben az országba sok embernek a „nyomora”. (A magánéletem ne is érdekeljen, azt csak példának hoztam, életvezetési tanácsokat soha nem kérnék ilyen korlátolt embertől, ingyen sem).
Tetszik érteni?

emzéperiksz 2013.10.06. 17:15:36

@Valóraváltógép: Ilyesmit ritkán tapasztalok. Engem az idegesít, amikor a vásárló így szól: "megnézem, van-e annyi apróm"
a.) van. Ekkor percekig kotorászik a pénztárcájában, hogy kifizesse a számlát.
b.) nincs. Ekkor is kotorászik, majd feladja, és odaad egy 10/20 ezrest a pénztárosnak. Az berakja valami uv-lámpa alá, meg megnézi a neon felé fordítva is, hogy igazi-e. Aztán benéz a fiókba:

a.) tud visszaadni - visszaad, vásárló átszámolja - végül is, nem kis összegről van szó
b.) nem tud visszaadni, na ekkor megy a riadólánc a boltban, hogy ki tud felváltani ezresekbe egy 20 ezrest.

Szóval nekem ez a lassú, nem a pinkód.

becsoccsent 2013.10.06. 19:16:15

@Énvezettem?: en sem gondoltam, hogy te ezt komolyan gondolod, inkabb az ironiara tippeltem.

mondjuk nekem tizensok evig ingyenes volt a szamlavezetesem, az atutalasom, a csoportos beszedesem, a kartyaert pedig evente kifizettem egy ezrest.

aztan jott orban.

szoval en valahogy nem a bankokra harangszom ezugyben ( sem ).

Valóraváltógép 2013.10.06. 19:43:32

@emzéperiksz: "Engem az idegesít, amikor a vásárló így szól: "megnézem, van-e annyi apróm" "

Igen, az is gáz. :)

@élhetetlen: Ne gyanúsítgass engem, szépfiam. Senki nem hibás azért, hogy te mozgássérült vagy, sem én, sem a világ, sem a bankok. Ugyan mégiscsak nyomorult egy helyzetben vagy, tehát némi hisztéria megengedhető és elnézhető az esetedben, de ha bűncselekménnyel mersz megvádolni, akkor most emlékeztetlek rá, hogy hülyén és nyomorékon is perelhető vagy.

élhetetlen 2013.10.07. 16:32:10

Gondolkodtam, hogy erre válaszoljak-e. Megpróbálom. Mivel gyanúsítgattalak?
„de ne zavarjon, hogy ha nem a te nyomorod, mert feketén élsz, azért még ebben az országba sok embernek a „nyomora”. Mármint a tranzakciós adó. Erre gondoltál? Ezért jelentenél fel?
Ez volt az első hozzászólásom, és nem hozzád szólt:„"Nem akarom ismételni magam, de a fix összegű számlavezetés nagyon sok tőlünk nyugatabbra fekvő országban magától értetődik."
Igen van ilyen, de nem 1 eurónyi (háromszáz forintnyi) díjért.”
Ehhez még annyit, hogy a fix díjnál az lenne, hogy ugyanannyiért kezelik a havi másfél millát, mint a havi 90 ezret. Tök jó! Mint a rezsicsökkentés.
Utána mzéperixel beszélgettünk, mert félreértette valakinek a hozzászólását. Kultúráltan megbeszéltük, és ekkor kötöttél belém,
„Miért, ha mozgássérült, akkor már butaságot sem csinálhat? Vagy ha mégis csinált, nem mondhatjuk ki róla hogy az, mert esetleg megbántjuk a kis lelkét?”
Már ekkor nem értettem, miről beszélsz, milyen butaságról. Válaszoltam, olvasd vissza, vagy maradj így. Utána jöttél a mivel fizet a taxiban, még mindig válaszoltam, „A taxiköltségért nem hibáztatta a bankot. Te miről beszélsz?”, és jöttél a ki főzzön rám dumával, aminek már semmi köze semmihez, (egyébként az alapanyag rendelés, vagy a kaja rendelés ugyanúgy tranzakció adóval jár, ha készpénzes, ha kártyás),.

Nem igazán feltételezem rólad, hogy foglalkozol még ezzel, de kiváncsi lennék, hol láttál hisztit a kommentjeimben, és miből szürted le, hogy hülye vagyok.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2013.10.09. 00:47:06

@béla a görög:
1. Nem releváns, sajnos vagy szerencsére, égtájtól függően...
2. Itt, ebben az országban x, y, z mind túl nagy számok. Nincs rá fizetőképes kereslet, ~20 millió számlából ekkora apparátust eltartani ahhoz vezet, ami már egy ideje folyik. A háromból tetszőleges paraméter csökkentésével csak javulna a helyzet. Véletlen egybeesés, hogy szerintem abc-sorrendben kéne haladni.
3. Ebben egyetértünk, bár ezek az intézkedések talán, csak talán, de hátha, beindítják az emberek gondolkodását. Nomeg az előző beteg kormány lelkén is szárad, hogy ma ez a túlburjánzott bankrendszer a túlburjánzott költségeivel vesz le minden legálisan dolgozni merészelő atyafit. Ebből a szemszögből pont ugyanolyan gazdaságfehérítő tényező, mint a világélvonalba tartozó adóterhelésünk. Ugyanazt írtam le más szavakkal, mint te: "Senki sem óhajt másnak pénzt keresni. Se kormánynak."

Nem vagyok narancskóros, eszem megáll hogy ezek ilyen rövid idő alatt ennyi ökörséget művelnek, de a bankok vegzálásában mintha látnám pislákolni a mindenkori honatyáktól elvárható jószándék és felelősségtudat (na jó, utóbbi csak vicc) szikráit.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2013.10.09. 01:09:45

@KopaszMercis: nem ismerem az extraprofit marxi fogalmát, de elég evidens képzettársítások alapján úgy gondolom, a fogalom összeegyeztethetetlen egy szabad versenyben résztvevő piaci szereplő nyereségének meghatározásával.

Az extraprofit a monopóliumokra és a suta, számolni, tervezni képtelen, kapitalizmusidegen társadalmakban működő vállalatokra jellemző igazságtalan, aránytalan bevételeket jelöli.

Egy szóval se mondta senki, hogy a törvény adta lehetőségek maximális kiaknázása a vállalatok bűne (ez a dolguk, ugye), az meg nyilvánvaló, hogy bankok terén nálunk monopóliumról beszélni botorság, hisz' annyi van mint a pejva. A társadalom pénzügyi kultúrája meg hát.

A kétharmados jogalkotó viszont a díszkötetes alaptörvények nyomtatása és a megafonos kisbuszterror között eltelt jónéhány hónapban a (ténylegesen) bajba került devizahitelesek sárba tiprása, a rózsadombi áron felhúzott ócsai gettó és a nyamvadt stadionokba vagonszámra öntött pénzek helyett például előállhatott volna valami épkézláb megoldással. Nem vártunk volna semmi korszakalkotót, senki sem gondolta hogy lehet tökéletes megoldást találni. De valamit illett volna csinálni a tisztelt fülkeforradalmi képviseletnek. Erre mi van? Lófasz.
süti beállítások módosítása