HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Se mecset, se templom

2017-nov-05 | 308. nap |  Énvezettem?

Áll a vallási bál, mert Gulyás Gergely az Echo tv-ben kijelentette, hogy Magyarországon nem lesznek mecsetek. Azt nem tudni, hogy a kijelentése mögötti ténylegesen indok a nemzetbiztonság féltése, de az igen, hogy a lehető leghelyesebben teszi a kormány, ha tényleg nem engedélyezi a jövőben egyetlen mecset építését sem.

Mint ahogy egyetlen templom építését sem szabadna engedélyezniük.

Azt nem tudom, hogy egy mecset felépítése tényleg nemzetbiztonságot veszélyeztető lépés-e. Azt viszont igen, hogy az iszlám vallás a magyar Alaptörvény C cikkejében megfogalmazott Alapvetésével áll szemben. Mégpedig azzal, hogy, idézem:

"(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni."

Az iszlám alaptétele a vallás erőszakos terjesztése egészen addig, amíg a vallás követői az utolsó hitetlent is megtérítik vagy megölik. Csak így egyszerűen. Nincs középút vagy békés egymás mellett élés, az iszlám ezeket nem ismeri.

Persze régi könyvekben sok butaságot leírtak már, de az iszlámmal az a baj, hogy egyrészt végleges vallásnak tartja magát, vagyis, hogy az iszlám után már nincs jobb vagy újabb vallás, másrészt tévedhetetlennek tartja magát, vagyis amit az iszlám szent könyvei tartalmaznak, azok definíció szerint igazak, harmadrészt pedig az iszlám követői és képviselői nem hajlandóak akár csak a legelfogadhatatlanabb bekezdésekről kijelenteni, hogy az alapvető emberi jogokat veszik semmibe.

Innentől kezdve az iszlám követőinek lehet a vallásszabadságra hivatkozniuk, de ennek semmi értelme.

Mégpedig azért, mert ezen vallás szabad gyarkolása nemcsak az alaptörvény harmadik alapvetésébe ütközik, de a Szabadság és felelősség részben jegyzett majd minden cikkbe is, ebbe beleértve a vallásszabadságról szóló cikket is. Mert az iszlám nem tűr meg más vallásokat, és azok követőit — akár erőszak útján is — meg akarja téríteni. Vagyis pont a vallásszabadságban rögzített jogokat sértik a vallás gyakorlásával a vallás hithű követői.

A kereszténységgel is van persze gond, hiszen a Biblia is tartamaz elegendő bekezdést, amelyeket követve alapvető emberi jogokat sértenének meg hithű keresztények. Csakhogy az alaptörvény, sajnos vagy szerencsére, a kereszténység mellett teszi le a voksot, már a preambulumban is. Ezért sincs például a szexuális orientáltság szabadsága expliciten kimondva egyetlen cikkben sem.

De ha Gulyás Gergely tényleg komolyan vallja, hogy a mecset építés nemzetbiztonsági kérdés, akkor azt ki kellene terjesztenie a templomokra is. Pontosan azért, ahogy sem a Korán, sem a Biblia nem csinál abból nagy ügyet, hogy alapvető emberi jogok, mint például az élethez való jog, a férfi és nő egyenjogúsága, stb., megsértését saját követőinek előírja.

Ami tényleg nemzetbiztonsági kérdés, mert az állam vállalja ezen jogok védelmét.

Címkék: politika vallás társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr3213185816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása