HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Csak kétezren lennétek?

2018-ápr-02 | 91. nap |  Énvezettem?

Orbán körül szorul a hurok. Az Elios-osz OLAF jelentés felgöngyölítése után valószínűleg legalább egy közvetlen családtagjára börtön vár majd, a párt több prominens tagja vizsgálódik az EU egyik szervezeti egysége vagy intézménye vagy az EU-s tagállamok egyik ügyészsége. A kétharmad várhatóan nem lesz meg, aminek következtében csak a mostanáig meghozott törvények mögé húzódhatnak vissza, újakat már nem tudnak majd hozni. Ha a legnagyobb párt marad a Fidesz, de a mandátumok felét sem sikerül megszerezniük, akkor várhatóan kisebbségben kell majd kormányozniuk. Ennél rosszabbat, ellenzéki szerepet, el sem akar képzelni (bár ennek is meglenne a szépsége).

Szóval itt volt az ideje emelni a tétet, kétszer is. Először a március 15-i beszédében fenyegette meg az országot, hogy elégtételt fognak venni a belső ellenségeken. Utána tovább szította a tüzet a szokásos pénteki kinyilatkoztatásában: kétezer embert fenyegetett meg közvetlenül, Magyarország ellenségének titulálva őket.

Gyurcsány Ferenc persze tett még a tűzre azzal, hogy szerinte a választások után a Fidesz hívők nem fognak békességgel belenyugodni a vereségbe, és zavargások törhetnek ki országszerte emiatt.

Április 8-án választás lesz.

S azilyesfajta kijelentések, akár Orbán, akár Gyurcsány szájából hangozzanak is el, nem segítenek abban, hogy békés mederben maradjon az ország következő négy évét meghatározó össznemzeti szavazás.

Remélem, hogy a választás rendben zajlik majd le és a választások utána törvények által megszabott keretek között marad az élet. De tegyük fel, csak a gondolatmenet kedvéért, hogy tényleg elfajulnak a dolgok és a Fidesz rajongók a választási eredményeket látva az utcára mennek. 

Tényleg azt hiszik a Fidesz hívők, hogy büntetlenül bitorolhatják az országot? Tényleg azt hiszik, hogy az elmúlt két választási ciklus alatt magukat zsírosra megszedő kivételezettek sérthetetlenek? Tényleg abban az álomvilágban ringatják magukat, hogy a Fideszhez közel álló személyek szemet szúró gazdagodását a partvonalról nézni kényszerülők nem várják az első adandó alkalmat, hogy valamilyen módon ezért elégtételt vegyenek?

Tényleg azt hiszi Orbán, hogy amikor a nemzet kétezer ellenségéről beszélt, akkor az ország nyolcvan százalékának első kérdése nem az volt, hogy tényleg csak kétezren lennétek a Fideszben? 

Tegyük fel tehát, hogy a választások után zavargások törnek ki. Sokak kiskamrájában készenáll a megfelelő kéziszerszám, hogy első lépésként üzenetet hagyjanak a környékbeli fideszes "Döbrögi" ingó vagy ingatlanában, az interneten oly gyakran látott megoldásokat követve. A következő lépésnek csak a Fideszes akció mértéke szab majd határt, de az biztos, hogy Fidesz haszonélvezőként én nem érezném magam biztonságban, ha tömeg megindul.

Elképesztő energia gyülemlett fel az emberekben a Fideszes regnálás alatt: mind a mentális ütlegelés, a magas lóról kormányzás, a szegények és hátrányos helyzetűek szisztematikus semmibe vevése, mind az anyagi kivételezés és a tömegeket érintő hátrányok miatt, az egészségügy, a közoktatás állapotát vagy a drámai mértékű elvándorlást nem is említve. 

Egy Fideszes zavargás ennek a robbanásra kész elegynek lenne a gyutacsa. A felszabaduló indulatok pedig a Fidesz és a Fidesz haszonélvezői ellen fog majd irányulni. Tévedés ne essék, helyi szinten mindenki pontosan tudja, hogy kikről van szó...

Az orbáni kormányzás kicsinyes, bosszúálló és indulattól vezérelt volt.

A válasz is pont ilyen lehet majd.  

Címkék: politika választás fidesz belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr2413799980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása