HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Józan paraszti válasz a "nem"

2008-jún-14 | 165. nap |  Énvezettem?

Elutasították az írek a hollandok és franciák egyszer már által elutasított EU alkotmány legutóbbi inkarnációját. Nem is merik ezt a jogi förmedvényt alkotmánynak nevezni már Brüsszelben sem, helyette Lisszabon-i egyezményként fut. Barroso szerint viszont úgyis mindegy, letagadjuk, a megkezdett munkát folytatni kell.

Csak azt nem értem, hogy ha már többször is az volt a legnagyobb baja a népnek, az átkos népnek, hogy valahogy nem hisznek többszáz oldalas jogi dokumentumoknak, amikor a saját alkotmányuk elfér száznál is kevesebben kettes soremelés mellett, akkor miért próbálkoznak a brüsszeli aktamolyok mégis ezzel.

Nooooormális?

Vagy nem fekszenek az egyszerű tőmondatok Brüsszelben? Értem én Aczél Endre haragját, hogy az írek nem engedik, hogy Európa egy jobb irányba mozduljon el, csak nem fogadom el. A mostani egyezmény megint csak egy köztes állapot, jogászok által írt jogászoknak szánt förmedvény.

Az írek, és ha megkérdeznék őket, nagy valószínűséggel majdnem mindenki azt mondaná, hogy nem egyezmények kellenek ide, hanem egyszerű szavakkal formába öntött alkotmány. Amit mindenki ért. 

Persze tudom én, a legnagyobb gond ott van, hogyha most valaki alkotmányt akarna írni, és megkezdi az első paragrafust, akkor máris elakad. Mert ott van szinte minden EU ország alkotmányában a mindenféle jogok mellett a vallásszabadság joga is, amitől az egész egyszerűen nevetségessé válik. Hiszen szinte minden vallás tilt valamit, ami egyébként a mai világban szabad, sőt jogi alapon gyakorolható. Elég a szabad partnerválasztásra gondolni.

Szóval már az első paragrafusnál megkezdődik az ideges falon futkosás, a körmök rágicsálása, mert azért csak nem tagadhatjuk ki a katolikusokat az EU első igazi alkotmányából mondván, hogy nem engedélyezik az óvszer használatát. A többi ámokfutó vallásról nem is beszélve, mert indok lenne elég mindenhol.

Így aztán nincs is igazi alkotmány. Csak még egy akármilyen egyezmény-kísérlet már megint elénk dobva, koncnak.

Mi meg szavazunk boldogan nemmel.

Címkék: politika gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr911925967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása