HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Farkast kiáltani egy szabad országban

2008-okt-26 | 299. nap |  Énvezettem?

Jönnek az amerikai választások, és ilyenkor a legjobb farkast kiáltani. Meg is teszi Naomi Wolf, akinek egyik legutóbbi könyve szerint az USA már régen nem az a szabad ország, ami volt (érdekes módon az amerikaiakon kívül ez szinte magától értetődőnek tűnik szinte mindenkinek), és lesz ez még így se.

Persze Wolf bekerülhetett volna a sikerlistákra a Palin-ról alkotott véleménye miatt is, miszerint Palin nem más,  mint Karl Rove és Dick Cheney "Franken-Barbie"-ja, de legutóbbi két könyve sokkal magasabbra állította a lécet...

Jönnek az amerikai választások, és ilyenkor a legjobb farkast kiáltani. Meg is teszi Naomi Wolf, akinek egyik legutóbbi könyve szerint az USA már régen nem az a szabad ország, ami volt (érdekes módon az amerikaiakon kívül ez szinte magától értetődőnek tűnik szinte mindenkinek), és lesz ez még így se.

Persze bekerülhetett volna a sikerlistákra a Palin-ról alkotott véleménye miatt is, miszerint Palin nem más,  mint Karl Rove és Dick Cheney "Franken-Barbie"-ja, de legutóbbi két könyve sokkal magasabbra állította a lécet. Az End of America, és a Give Me Liberty: A Handbook for American Revolutionaries keményen odatesz a 2001 óta, az USÁ-ban nemzetbiztonságra hivatkozva bevezetett változásoknak. 

Wolf szerint ha most novemberben McCain-t és Palin-t választják meg, vége lesz a szabad amerikai álomnak, és az USA-ból totalitáriánus állam válik. Összeszedte egy diktátor-önjelölt tízparancsolatát, hogyan is lehet ezt elérni: 

1. Szerezz egy kellőképpen félelmet gerjesztő belső vagy külső ellenséget (vagy annak illuzióját).
2. Építs titkos börtönöket, ahol kínzások folynak.
3. Alakíts egy paramilitáns szervezetet, amely polgárjogilag nem vonható felelősségre.
4. A belső ellenőrzés beindítása elengedhetetlen. 
5. Kezd el zargatni a polgárjogi egyesületeket.
6. Szisztematikus indok nélküli letartóztatások és szabadon engedések.
7. Célozz meg fontos személyiségeket. 
8. Nyomd el a szabad sajtót. 
9. Minden politikai disszidenst kezelj árulóként. 
10. Függeszd fel a jog uralmát. 

Gondolom nem egy pont nagyon is ismerősnek tűnik minden huszadik századi magyarnak, de valahogy annak tűnik akkor is, ha a világ legszabadabb országában nézzünk körül az elmúlt néhány évben. Wolf különösen kiakad szinte minden intejújában a Blackwater paramilitáns szervezet miatt, amelyikre tényleg nem vonatkoznak a polgárjogi törvények sem Amerikában, sem Irakban. Szerinte egy ilyen szervezet egyetlen célt szolgál: közvetlen és indok nélküli elnyomást.

Persze Wolf meg is ijedt egy kicsit mostanra, hiszen majd minden jövendőlése kezd bejönni. Még ha csak arra gondolunk, hogy a mostani elitnek pont az a célja, hogy a választások előtt elterelje a régebbi problémákról a figyelmet, akkor is. Hiszen mivel lehet ezt a legkönnyebben elérni? Egy jó kiadós pénzügyi krízissel.

Hm...

Ennél már csak az furcsább, hogy a 700 milliárdos bail-out bejelentésekor nagyon kevesen ellenezték, annak ellenére, hogy a szenátus többsége demokrata (ami azért lassan, de megfordult). Persze mindez  akkor történt, amikor a Defense Authorization Act of 2007 szerint Bush bármikor bevetheti a hadsereget a saját szakállára. Ezt megkönnyítendő, októben elsején gyorsan haza is vezényelték a harmadik gyalogezred nagyrészét Irakból. Gondolom ezt tudták a szenátusban ülők is, főleg, hogy Bush csak azt emlegette, hogy krízis van emberek, krízis van.

Amióta War on Terror van Amerikában, és ugye a US Patriot Act okán bárkit bármikor lehallgathatnak, levelezését átnézhetik, az orvosi, jogi iratait átvizsgálhatják és elkobozhatják, azóta nem csak külföldön háborúzik az USA, hanem a saját hazájában is. Ehhez jön még a Military Commissions Act of 2006, amely szerint Bush bármikor, mindennemű jogi procedúra nélkül bezárhat valakit. Elég ha rámondják, hogy ellenség. Több nem is kell.

Akinek ezek után még van kedve, és persze tud angolul, Naomi itt elmondja a rendest

Címkék: politika usa külföld társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr551926037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása