HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Kórházi kezelés okosba

2011-dec-20 | 353. nap |  Énvezettem?

Olvasom a Szíveslátás vendéghányás című blog friss posztját arról, hogy mennyire és milyen szisztematikusan átvágják az embert az éttermekben, rendezvényeken. Még ha csak a fele igaz is annak, amit a szerző ír (és sok kommentelő szerint ez bizony így is van), már akkor is sok ez a jóból.

Csak az agyrágóbogár itt nem tudta abba hagyni. Magyarországon élünk, és ami itt egyszer megy 'okosba', azt másolják az emberek. Szóval tovább gondoltam, hogy ha a vendéglátásban ilyen jól el tudjuk adni magunkat, és megy minden, ami a csövön kifér okosba, akkor vajon az egészségügyben mi a helyzet?

Hiszen akármennyire is gondolkodom, nem tudom azon intézmény vagy intézmények nevét felsorolni, akik az egészségügyben, a kórházakban nyújtott szolgáltatások színvonalát ellenőrzik. Talán az ÁNTSz? Az működtet. Vagy az orvosi kamara? Az nem a kórházakkal, hanem az orvosokkal foglalkozik. Vagy a TB maga? Khm.

Az ember bemeny a kórházba, és azt várja, hogy a lehető legjobb gyógyszerek és kezelési módok várják majd. Azt, hogy az orvosok mindent megtesznek azért, hogy jobban legyen, hogy meggyógyuljon.

Csak hogy amíg az étteremben nem adunk előre csúszópénzt azért, hogy a megfelelő rántotthúst kapjuk, addig a kórházakban a boríték a hétköznapok ténye. Miért is várjuk akkor el, hogy a gyógyszer, az infúzió, amit kapunk, nem okosba jött, felhígitott, vagy csak egyszerűen placebo? Hiszen akit azért kell borítékosan fogadni, hogy a szolgáltatása mértékét eszerint beállítsa, az miért lenne hirtelen teljesen jogszerű, méltányos és szakmai akkor, ha az eszközökről van szó, amit majd felhasznál ezen szolgáltatás nyújtásakor?

Hatalmas pénzek vannak ebben, kéremszépen, csak figyelni kell a részletekre! És több is, mint a vendéglátásban, az is biztos. Hiszen az álgyógyszer, a steril izotóniás oldat olcsóbb is és jobban is megéri, főleg akkor, ha az orvos magánba tudja beszerezni, és a TB felé a rendes gyógyszerárat tudja kiszámlázni.

Csodálkozom is azon, hogy erre a területre még nem terjedt át a 'megoldjuk okosba' mentalitás...

Mert ugye most Magyarországon, ami késik, az nem 'nem múlik', hanem csak nem jön időben.

Címkék: egészség belföld közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr693477531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása