HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

A pénzügyminisztérium jelenti - kiadási oldal

2008-nov-25 | 329. nap |  Énvezettem?

Az ezéves kiadási oldalon, a pénzügyminisztérium számadatai szerint, a legnagyobb kiadások nem a személyes jellegű támogatások voltak. Ezek még a második vagy harmadik helyet sem érték el az éves, októberig összesített ranglistán. S bár a kormány ezt a vonalt erőlteti, a helyzet ennél sokkal reménytelenebb.

Nézzük a tényeket, hogy mit is lehet elérni a családi támogatások és szociális juttatások megnyírbálásával...

Az ezéves kiadási oldalon, a pénzügyminisztérium számadatai szerint, a legnagyobb kiadások nem a személyes jellegű támogatások voltak. Ezek még a második vagy harmadik helyet sem érték el az éves, októberig összesített ranglistán. S bár a kormány ezt a vonalt erőlteti, a helyzet ennél sokkal reménytelenebb.

Nézzük a tényeket, hogy mit is lehet elérni a családi támogatások és szociális juttatások megnyírbálásával. Az alábbi grafikon az ezéves összkiadásokat mutatja októberig. Az egyedi kategóriák több alcsoportot is rejthetnek.

A ranglistát a költségvetési szervek, és a hozzájuk kapcsolódó egyéb szervek (minisztériumok, és az állami apparátus nem-vidéki szervei), állami beruházások, stb. kiadásai vezetik 41.83 %-kal. A dicső második helyet az állami apparátus alrendszeri, úgysmint a helyi önkormányzatok, állami pénzalapok, stb., foglalják el a teljes kiadások 25.80 %-ával.

A harmadik helyen az adósságtörlesztés áll a teljes kiadások 14.41 %-ával. Ez az a pénz, amit arra fizetünk ki, hogy az adósságunk ha nem is csökkenjen, de legalább ne is nőjön tovább. Vagyis az összbefizetett adók több mint egytizede arra megy el, hogy csússzunk tovább a lejtőn lefelé.

A családi és szociális juttatások a negyedik helyen állnak az összkiadások 8.03 %-ával. Ezen akar most a kormány csökkenteni. Gondolom ezt könnyebb keresztül vinni a parlamenten, mint az állami apparátus hatékonyabbá tételének terveit.

A rangsorba következő költségelem nem a lakástámogatás, hanem az EU befizetések, éves szinten ezidáig 2.34 %, míg a lakástámogatás a költségvetés csak 2.03 %-a volt. 

A kiadási hiány októberik kb. 13 %-a a költségvetésnek. Ha minden szociális juttatást befagyasztanának, még akkor sem lehetne a hiányt teljesen megszüntetni, hiszen maga a rendszer van úgy felépítve, hogy túlköltekezik.

Mintha a parlamentben nem látnák a fától az erdőt...

Címkék: gazdaság belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr991926069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása