HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Segítség helyett nyakas paraszt

2008-dec-29 | 363. nap |  Énvezettem?

Fohn János írja nol.hu-s olvasói levelében, hogy a demokrácia egyik nagy problémája az, hogy az ellenzék sajnos nem érdekelt az éppen kormányon ülő párt sikerében.

"Ha [az ellenzéki párt] nagyon gátlástalan, és hatalmi törekvéseit a társadalom érdeke elé helyezi, akkor jelentős mértékben akadályozhatja a fejlődést."

Ez pontosan így van, de szerencsére máshol, ahol nem csak a mi miópikus, a holnapig már el nem látó politikai erőink vannak a színpadon, ez nem egészen így megy. Ilyen ellenjáték csak Magyarországon lehetséges, ahol...

Fohn János írja nol.hu-s olvasói levelében, hogy a demokrácia egyik nagy problémája az, hogy az ellenzék sajnos nem érdekelt az éppen kormányon ülő párt sikerében.

"Ha [az ellenzéki párt] nagyon gátlástalan, és hatalmi törekvéseit a társadalom érdeke elé helyezi, akkor jelentős mértékben akadályozhatja a fejlődést."

Ez pontosan így van, de szerencsére máshol, ahol nem csak a mi miópikus, a holnapig már el nem látó politikai erőink vannak a színpadon, ez nem egészen így megy. Ilyen ellenjáték csak Magyarországon lehetséges, ahol a politikai színtér egy mély szakadékkal van teljesen kettéosztva, és ahol amit a másik mond, az csak hamis lehet.

Gondoljunk csak bele, hova is jutna pl. egy német párt, amely egy kormányzási ciklusban semmi mást nem tenne, csak keresztbe az aktuális kormánynak? Milyen eredményeket tudna akkor a következő választásokon felmutatni? Semmi mást, minthogy egy elmúlt négy évben egyszerűen képtelen volt értelmesen együttműködni a rendszerrel, hogy az emberek életét, az országot jobbá tegye, és hogy valamit hozzátegyen a közöshöz. Ezek után megválasztana egy ilyen pártot a német állampolgár?

Szerintem nem. Ilyen csak Magyarországon működik, ahol a rendszerellenesség annyira mélyen gyökerezik az emberekben, hogy csak az a frankó csávó, aki keményen bemond, betart, és kitart a tarthatatlan együtt-nem-működés mellett. Lassan lett egy olyan érzésem, ahogy azt a földművelésből megélő nagyapám szokta mondani, hogy itthon a frankócsávó nem más, mint a nyakas paraszt.

Egyszerűen nem tudok egy olyan ellenzékért rajongani, amelynek egyetlen kulcsfontosságú lételeme az ellentmondás. Amely most, hogy baj van, ahelyett, hogy azon törné az agyát, hogy milyen módon lehetne az embereken segíteni, inkább kivárja a következő választást, hogy majd akkor ígérjen fűt-fát, hátha beveszik az emberek. És nagyon valószínű, hogy nem azt fogja emlegetni, hogy mennyire nem segített akkor, amikor kellett volna.

Címkék: politika társadalom jegyzet belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr351926095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása