HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Az önkormányzati választás egyetlen alternatívája

2010-sze-26 | 268. nap |  Énvezettem?

Tótawé publicisztikai cölibátusa elgondolkodtatott azon, hogy mit is lehetne, kellene kezdeni az elént tornyosuló önkormányzati választással. Azzal a kényszerrel, hogy a Fidesz egyszerűen nem hajlandó megtenni a kötelezőnek hitt-gondolt-elképzelt lépéseket addig, amíg nem tudhatja fölényes győzelemmel maga mögött a választásokat. Azt, hogy kényszeredetten minden nemzetközileg és nemzetileg fontos lépést csak halogatnak, miközben kínos pedánssággal tisztogatják és fideszesítik a közjogi méltóságok pozícióit, mintha valami nagy ugrásra készülnének.

Aztán rájöttem, hogy Magyarországon erre van egy nagyon hatékony megoldásunk.

Érvénytelenítjük a szavazást.

Ezt a legegyszerűbben azzal lehet elérni, hogy nem elegen mennek el szavazni, vagy akik elmennek, érvénytelen szavazatot adnak le. A lényeg mindenképpen az, hogy a szavazás, a választás maga érvénytelen legyen.

Aminek következtében elhúzódnak a fordulók, kitolódik a választás. S ezzel a Fidesz, a jelenlegi kormány lépéskényszerbe kerül.

Ha igaz az, amit Pintér Sándor sikeresen kikotyogott, akkor itt hadd-el-hadd és fogaknak csikorgatása van már most betervezve, de gondos megfontolásból, politikai érdekből, gyávaságból, isten-tudja-miért mindez a választások utánra van időzítve. De ha a választás nem sikeres, akkor vagy tovább halogat a Fidesz, de ami a jövőévi költségvetés beadásának kényszere miatt elég nehéz lesz, vagy belekezd abba, amit meg kell tennie, de idáig nem mert megtenni.

Ezt a lehetőséget pedig kár lenne elhalasztani. Két okból is. Egyrészt a Fidesz ténylegesen megtenné az első gazdasági lépéseit, amitől olyan sokan és olyan sokat várnak, másrészt pedig sokak szerint ezek a lépések végérvényesen véget vetnének a mostani politikai mézeshetek hangulatnak, ami kiegyensúlyozottabb politikai hangulatot eredményez majd, s ez nem utolsó sorban az ország hosszútávú érdeke.

Mindkettő megér egy választás érvénytelenítését, kerüljön amibe kerül, egyszer élünk! S talán ez az egyetlen megoldás a mostani politikai helyzetre.

Címkék: politika választás gondolat belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr892323880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akocsis · http://akocsis.blog.hu 2010.10.15. 15:07:34

A Fidesz tanult 2006-ból.
Tudják, hogy bármit mondanak, annak csak bukta lesz a vége. Ezért nem mondanak semmit.
Azért lenne bukta bármi is, mert ők is csak ugyanolyanok. Ha kinyitják a szájukat, ez kiderülne. Mert az emberek nem valami mellett, hanem valami ellen szavaznak.
Aki színt vall, azt lehet gyűlölni vagy szeretni. Aki nem vall színt, az mindenki számára alternatívát jelent.

A Fidesz stratégiai jól látják a helyzetet. De az is világos, hogy egyszer színt kell vallani, és akkor az emberek véleményt fognak mondani.
süti beállítások módosítása