HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Az alma esete a szőlővel

2011-okt-09 | 281. nap |  Énvezettem?

Van, akik nem értik. Csak értetlenül állnak a helyzet előtt, és azon csodálkoznak, hogy ez hogyan is történhet meg. Hiszen miért is van az, hogy annyian őszintén sajnálják, hogy az Apple vezér meghalt, eltemették, nincs többé.

Ahogyan azt a Gawker is megírta, és néhányan továbbadták azt gondolkodás nélkül: Steve Jobs nem volt isten. Termékeket talált ki többedmagával, és azokat adta el szép kis profitot termelve közben. Idézem:

I've never owned an Apple product. Yet here I am, talking on phones, typing on computers, and reading the internet every day. If you like Apple products, fine. They are products. They do not have souls. They are not heroes, and neither is their creator, no matter how skilled he may have been.

Vagyis magyarul:

Soha nem volt Apple termékem. De ennek ellenére itt vagyok, telefonon beszélve, számítógépen gépelve, az interneten olvasva minden nap. Ha szereted az Apple termékeit, rendben. Ezek termékek. Nincs lelkük. Nem hősök, mint ahogy az alkotójuk sem az, bármennyire is jók voltak abban, amit csináltak.

Hol lóg ki a lóláb?

A helyzet fonákságát talán egy hasonlat segít megérteni. Képzeljük el a helyzetet, hogy valaki arról kezd el beszélgetni egy ismerősével, hogy mennyire élvezet az új BMW-jét vezetni. Hogy mennyire ki van találva, hogy mennyire jól fekszi az utat, hogy mennyire "tudja", hogy mit is akarok a kanyarban, és mintha előre gondolkodva segítene abban, hogy azt be is vegyem annak ellére, hogy nem is tudok igazán vezetni. Hogy mennyire fantasztikus ez az autó, mintha lelke lenne!

S erre az ismerőse azt mondaná, hogy persze, persze, de a BMW is csak egy termék, és persze nekem nem volt BMW-m még soha, de hát ilyen lelkes csak nem lehet valaki egy autóval kapcsolatban. Mert ez nem normális.

Ugye, ugye, érződik, hogy hol van a kutya elásva? S ha tovább megyünk a hasonlattal, akkor azt sem nehéz elképzelni, hogy egy autógyártó esetében is hasonló követőtábor van, és ha egy márka kövekezetesen forradalmasítana majd minden terméket, amihez hozzányúlna, akkor az ezeket az új autókat vásárlók megjegyzései, és érzelmi töltésük csak még jobban növekedne.

Pontosan ez történt most az Apple-lel is. Véghez vittek három forradalmi termékváltoztatást az elmúlt tíz évben. S ebben a folyamatban, ha teszik ez azoknak, akik nem értik a mostani mizériát, ha nem, Jobs kulcsofontosságú szerepet játszott.

Csak pont úgy, mint egy autó esetében, ahhoz, hogy ezt valaki megértse, ahhoz először ki kellene próbálnia, miről is van szó. Azt a pár száz millió Apple logós terméket húsvér emberek vették meg és használják. Nem mondom, hogy nem tévedhetnek. De ők pontosan tudják, hogy miről is van szó.

A többieknek meg, nagyon úgy tűnik a hasonló posztokból, csak savanyú a szőlő. Vagyis az Alma.

Címkék: mac vélemény innováció

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr873289233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása