HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Újragondolnám a lakásom finanszírozását

2012-feb-24 | 54. nap |  Énvezettem?

Friss hír a hvg.hu-n, hogy Kósa Lajos és a többi nagyvárosi polgármester szeretné újragondolni a tömegközlekedési vállalatok finanszírozását. Az új javaslat egyik fontos pontja szerint:

A Volán nem épít utat, de a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) épít villamospályát. (...) A DKV-nak ne kelljen villamospályát építenie, de a BKV-nak se metróalagutat.

Hm, hadd gondolkodjak egy kicsit, mit is jelent ez. Nos, megvan, készen állok én is a javaslatommal.

Azt szeretném, ha nem nekem kellene a lakásomat megvenni, hiszen vannak olyanok is, akiknek az apukájuk-anyukájuk vagy a gazdag nagybácsi teszi azt. Én is, csak úgy, mint ők, azt szeretném, hogy csak a lakásfenntartási költségeket kelljen állnom, mint nekik. S ugye az is kézenfekvő, hogy milyen irányba indult el ez a vonat: az állam fizesse a lakásom árát.

Szerencsére Kósa Lajos nem állt meg itt, hanem továbbment:

Aki saját erőből fejleszt az csőddel néz szembe az amortizációs költségek miatt. A DKV régi, "lerozzant" járműparkjának idején elenyészőek voltak az amortizációs költségek, mióta viszont egy új buszflottát állítottak üzembe, a költségek elszálltak.

S perszer szerinte sem az a megoldás erre, hogy ne fejlesszünk, hogy a régi buszokat hagyjuk tovább járni. Hanem valami más megoldást kell találni, de sürgősen.

Mint ahogy nekem is, hiszen az új tévé, az új autó, az új mosó- és mosogatógép amortizációs költségei az én központi költségvetési tervemet is nagyon igénybe veszik. Persze az nem lehet a megoldás, hogyan is lehetne, hogy a régi autót, a régi tévét, a régi mosógépet használjam, miközben a szomszéd, a másik újat vesz.

S itt megint csak az állam kell, hogy segítsen, hiszen már dolga úgy sincs. Vagyis, az új tévét, hűtőt, autót, akármit is ő vegye, nehogymár az amortizációs költségek miatt gyomorfekélyem alakuljon ki.

Noooooormális?

Ennyire buta, rövidlátó, csak a saját érdekeit szem előt tartó, (a szó legkevésbé nemes értelmében) együgyű polgármesteret hol nevelt ki a politikai élet az elmúlt évtizedben?

Nagyon úgy tűnik, hogy nem csak a közlekedési vállalatok és a saját költségvetésem, de a politikai elit képzésének finanszírozását is ideje lenne átgondolni. Mert arra, hogy ennyi tanulás után ezt műveljék, nem szabad a jövőben pénzt kiadni.

Címkék: politika belföld közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr64192155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása