HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

BKV, bliccelés, Budapest

2009-júl-05 | 185. nap |  Énvezettem?

Karcagi Lászlónak egyetlen öröme maradt, a budapesti bliccelés. Ennek megszűnését, a fokozott BKV ellenőrzéseket népnyúzásnak tartja, hiszen így már semmit sem szabad ebben az országban.

Noooormális?

Egy csomó mindent szabad ebben az országban, de nem kötelező, és nem pedig fordítva, mint ahogy azt Karcagi szeretné beállítani.

Szabad a...

Karcagi Lászlónak egyetlen öröme maradt, a budapesti bliccelés. Ennek megszűnését, a fokozott BKV ellenőrzéseket népnyúzásnak tartja, hiszen így már semmit sem szabad ebben az országban.

Noooormális?

Egy csomó mindent szabad ebben az országban, de nem kötelező, és nem pedig fordítva, mint ahogy azt Karcagi szeretné beállítani.

Szabad a BKV szolgáltatásait igénybe venni. De nem kötelező. Szabad a buszra, villamosra, metróra felszállni, és a gyaloglást kiváltani egy rövidebb vagy hosszabb ideig tartó zögykölődéssel. De lehet gyalogolni is, lehet kerékpározni is, lehet autóval is menni, ha van rá lehetősége az embernek.

Szabad Budapesten élni. De nem kötelező. Szabad ezt a túlméretezett, alulfejlesztett nagy palacsintaszerű várost tovább duzzasztani, egyik végéből megpróbálni átvergődni a másikba, a koszt, piszkot minden nap átélni. De lehet egy másik várost is választani, és csak akkor Budapestre jönni, ha tényleg nincs más választása az embernek.

Igenis itt lenne az ideje, hogy Budapestet egy kicsit visszafogják, hiszen méretével - mind fizikai nagyságával, mind a közös támogatásokból aránytalanul magasan kivett részével - rátelepszik az itthoni városfejlesztésre.

S tesz ezt teljesen indokolatlanul. A BKV túltámogatott, túlfinanszírozott, és teljesen jogtalanul foglalja el a center pozíciót az állami gondolkodásban, legalábbis a másik 8 millió ember szemszögéből nézve. Budapest városfejlesztése teljesen indokolatlanul az éppen aktuális "tűzoltási" tevékenységgel van elfoglalva ahelyett, hogy azt a nagyon fontos kérdést taglalná: igazán szükségünk van-e az országnak egy ekkora, arányában és arányaiban eltorzult fővárosra?

Egy dolgot nem "szabad": jegyet váltani. Mert azt kötelező.

Címkék: társadalom belföld környezet

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr441926209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hesz Roland 2009.07.14. 21:45:35

Nagyon igaz. Egy kivételével: "mind a közös támogatásokból aránytalanul magasan kivett részével -" Úgy érted, hogy arányaiban jóval többel járul az állami bevételekhez mint amennyivel támogatva van? Mert konkrétan nincs túltámogatva. És még azt is rosszul kezelik.

Hesz Roland 2009.07.14. 21:49:06

És azzal is teljesen egyet értek, hogy a BKV-t ne támogassuk a nem Budapestiek rovására. Én mint vidéki szívesen veszek drágább jegyet, amikor éppen Pesten járok, mint a Pestiek. :) Persze ne keverjük össze a 2 millióan laknak Budapestent a 4-6 millióan élnek/dolgoznak Budapestennel. De az egész ország teljes költségvetését rendbe kéne tenni, mert eszetlen pazarlás megy mindenhol.

Ismeretlen_87799 2009.07.15. 23:41:28

Kíváncsi vagyok, hogy hogyan is jött össze ez a 4-6 milliós Budapesten dolgozók-lakók száma. Ha ez igaz lenne, akkor minden magyar munkaképes egyénnek Bp-n kellene dolgoznia. Valami itt nem stimmel...
süti beállítások módosítása