HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Version 3.0 és az iPad

2011-jan-22 | 21. nap |  Énvezettem?

Dvorak legutóbbi posztjában két dolog miatt is megütközik az iPad-ot övező pozitív élményállapot kapcsán. Az egyik az, hogy annak ellenére, hogy nagyjából a fél világ tudja, vagy tudni véli, hogy az új iPad jön valamikor áprilisban, és jobb lesz, szebb lesz, annak ellenére még mindig viszik a mostani iPad-et mint a cukrot. Hiszen ha az újban lesz kamera, nagyobb lesz a felbontása (ami egyébként koránt sem biztos) és új formatervvel áll majd az Apple elő, akkor miért is kell az embereknek a mostani verzió?

A másik nagy kérdése pedig az, hogy azóta, mióta köztudott, hogy minden egyes számítástechnikai termék-programnál érdemes megvárni a 3.0-ás verziót, nem érti, hogy az emberek miért ennyire elfogultak a mostani és a következő iPad-del kapcsolatban. Miért nem várják ki a harmadik verziót?

A válasz a két kérdésre ugyanaz.

Az iPad már most annyira jó, hogy sokak számára nem érdemes várni a vásárlásával. Vagyis, lefordítva a Drovak-i kérdésre, az Apple szokásához híven nem az 1.0-ás verzióval, hanem már a 2.0-ás vagy még későbbi verzióval jelent meg a piacon. Annak ellenére, hogy ez az első iPad generáció, amit kapni lehet.

Az Apple egyik nagy mantrája az, hogy nem csak az ötletet adják a vásárlók kezébe, hanem egy átgondolt, többszörösen is finomított verzióját annak. Vagyis sokszor és alaposan átrágják azt, hogy hogyan és miért is fogja-akarja majd a felhasználó a kezébe venni és használni a terméket. Ez pedig időbe és iterációk sorába kerül nekik. Ezért kérnek érte többet. Nem a béta verziót, a félig kitalált ötletet akarját a lehető leggyorsabban piacra nyomni, hogy aztán majd a felhasználókkal együtt (vagyis inkább azon kárán) érjék el azt, hogy a termék végre átlagos emberi mértékkel mérve is használható legyen.

Ezek után nem is csoda, hogy nagyon sok Apple termék 'tudja', hogy mi a dolga, s hogy a felhasználók tömege állítja, hogy élvezet használni őket. Utoljára ilyen pozitív élménycsomagot a Nokia állított elő, még az évezredforduló környékén, amikor mindenki esküdött a nokiás gomb és menü-elrendezésre.

Az Apple képes termékről termékre, évről évre ezt az felhasználói kényelmet eltalálni. Ezért aztán nem is csoda, hogy nagyon sok terméke még akkor is eladható, ha már köztudott, hogy egy új verzió ott van a láthatáron.

A mostani iPad sikeréhez azonban még egy tényező hozzájárul. Nagyon sok felsővezető vagy állami hivatalban dolgozó döntéshozó rátalált már az iPad-re. Arra a lehetőségre, hogy rengeteg dokumentumot lehet rajta tárolni, a megfelelő programokkal akármelyik Office dokument kinyitható és olvasható rajta, lehet vele prezentációkat adni, az emailjük és a net is elérhető rajta egy gombnyomással.

A felsővezetőknél ez az egy gombnyomás nagyon fontos szempont. Vagyis az, hogy nagyjából egy-két másodperc alatt minden ott van az ember orra előtt. Nem kell laptopot elővenni, felnyitni, bootolni, a vállalati hálóra bejelentkezni. Mindez automatikusan megtörténik. Ténylegesen egy gombnyomásra.

S ráadaásul az iPad kisebb is, könnyebb is, mint a vállalati/közigazgatási laptopok nagyrésze. Ahogy az egyik főnököm fogalmazott, csak a hülye nem akar egy iPad-et, hiszen annyira praktikus. S emellett nagyon sok apró programocska (app) is vehető rá, amelyek a sokat utazók kényelmét szolgálják. Nem véletlen, hogy egyre több bíróságon, közintézményben és vállalatnál lehet iPad-eket látni a kezekben.

Nos, az ilyen vállalati és közigazgatási megrendelések nem fognak a következő verzióra várni. A mostani is nagyon jó, és sokkal többet hoz a konyhára az, ha ma, ezen a héten megvan a készülék, mintha egy vagy két hónapot még vár az ember.

Hiszen már most is elég jó.

Címkék: mac közigazgatás vállalat

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr302604999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása