HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Apple vs. Samsung

2011-sze-28 | 270. nap |  Énvezettem?

Az Apple és a Samsung igencsak egymás torkának esett. S nagyon úgy néz ki, hogy előbb vagy utóbb teljes háború lesz ebből, ahol túszokat nem nagyon szoktak szedni. Az Apple azt szeretné elérni, hogy a saját dizájnját hagyják meg neki (vagyis, hogy más ne másolhassa büntetlenül), míg a Samsung azt, hogy hagyják technológiáját hagyják meg neki. Már ha igazak a vádak mindkét oldalon.

A játék kimenetele komoly: mindkét fél a másik működését próbálja ellehetetleníteni az európai piacon azzal, hogy a termékforgalmazást betiltja bizonyos országokban. Lehetőleg ott, ahol az import vagy a gyártás folyik.

De a végén mi mégiscsak jól járunk majd ezzel.

Akármennyire is hihetetlenül hangzik, az európai vásárló hosszútávon csak jól jár majd azzal, ha az Apple vagy a Samsung egyes termékeit bizonyos országokban betiltják majd. Én azért szurkolok, hogy ez Hollandiában vagy Németországban történjen.

S hogy miért?

Azért, mert ha ez tényleg megesik, akkor a német vagy holland fogyasztók kb. fél éven belül elérik majd azt, hogy telefont vásárolhassunk szerződéssel a két országon belül attól teljesen függetlenül, hogy hol vanak bejelentve lakosként. És ez az első, egyik legfontosabb, lépése annak, hogy az európai távközlési piac végre megnyíljon.

Vagyis, hogy elérjük azt, hogy valaki az országhatárain kívülről is úgy vehessen telefont, hogy a saját országában érvényes szerződési feltételekkel telefonálhasson utána a készülékkel. Vagyis, ha Németországban veszek egy készüléket a Vodafon, T-Mobile vagy bármelyik nemzetközi akármelyik cégnél, akkor azt a saját országomban is használhassan 'helyi' készülékként.

Én nagyon szurkolok azért, hogy az egyik cég tényleg nyerjen, és sikerüljön a nyugat-európai fogyasztókat felmérgelni. Egy teljesebb európai integrációhoz, úgy tűnik, erre van szükség.

Címkék: mac eu innováció

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr363261944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása