HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Feliratkozás igazi oka

2012-aug-14 | 226. nap |  Énvezettem?

A feliratkozási kinyilatkoztatások lassan lecsengenek, de a végjátékról még senki sem beszélt. Arról a kérdésről, hogy a feliratkozási nyűgbe tulajdonképpen miért is kezdett bele a kormány. Nekem úgy tűnik, hogy mindenki azon az állásponton van, miszerint azért, hogy a választáskor a még vacilláló, ötletszerűen választókat kiszűrjék. Az is kétségtelen, hogy a Fidesz-KNDP érdekében áll az, hogy csak előre eldöntött voksokat gyűjtsenek be 2014-ben.

De a legfontosabb érvet a feliratkozás mellett még senki nem mondta ki. Mert nem öngól ez, kéremszépen, hanem egy jól kitervelt hadművelet közbenső lépése. Ez csak a választási előjáték, lesz ez még így se, Hölgyeim és Uraim.

Ugyanis a választási feliratkozásnak egy kétharmados, sarkalatos törvényes, teljhatalmú rendszer kiépítésére szakosodott politikai helyzetben csak akkor van értelme, ha meglépik vele a kötelező következő lépést is. Csak ezzel lehet biztosítani a túlélést, mindenáron.

Ez pedig az, hogy a feliratkozási kötelezettség mellett sarkalatos törvényben foglalják, mondjuk a felirakozási határidő lejárta után, hogy mindenki, aki nem iratkozott fel, aki nem akar, nem tud, vagy csak egyszerűen nem érdekli, hogy szavazzon, az a jelenlegi kormánypártra szavaz automatikusan.

Vagyis, aki nem szavaz, az is biztosan ránk szavaz.

Csak így lesz megint kétharmad. Sőt így biztosan megint kétharmad lesz, minden kétséget kizáróan.

Ez a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb módja annak, hogy egy totalitáriánus politikai elit megtartsa a hatalmat még legalább egy ciklusnyi időre. S akinek kétsége van affelől, hogy a Fidesz meglépi-e ezt a lépést, az mondjon egy okot arra, hogy miért is ne lépné meg? Hiszen most van még kétharmados többségben, s ha így is akar maradni, akkor ez a legbiztosabb út efelé. Sőt, talán ez az egyetlen út.

Én szóltam...

Címkék: politika választás fidesz gondolat belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr324711463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.14. 10:57:57

Egyik pártra sem szavazok, mert a pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést.

Küldetés
Alapítani kell egy pártot, a neve: Egyikre Sem. Jelvénye a teljes fehérség. Szerintem, a szavazólapon elég sokan beikszelnék.

Leírás

I.§. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Az e nélkül lefolytatott választások lényegében választási csalások.

II.§. Hasonlóan, mint a gazdaságban a monopolellenes törvények, a politikában sem lehessen egyik pártnak és semmilyen tömörülésnek, vagy egyénnek sem 48%-ot
meghaladó törvényalkotói és hatalmi befolyása. Ezzel el lehet kerülni a 1948-1989 tartó egypárti és a jelenlegi 2010-től tartó többpárti diktatúrát. A pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést.

III.§. A parlament és a közvetett demokrácia egy elavult intézmény. Helyette meg kell teremteni a közvetlen és kiszélesített demokráciát. 200-400 ember sohasem dönthessen egy ország érdeke felől. Azok maximum a szavazásra feltett változatokat előkészíthetik és megvitathatják. Minimum 250 000 fő, sokkal gyakoribb váltásban, mint 4 évenkénti választás, szavazzon meg minden egyes fontosabb törvényt. Ennek lehetőségei már régen megvannak.

IV.§. Ameddig átmenet van a közvetettből a közvetlen demokráciába, addig is az országgyűlésben minden szavazás titkos. Tilos és súlyosan büntetendő a frakciófegyelemből elvárt, vagy elrendelt szavazási rend. Jelenleg, a kötelező szavazás elrendelése miatt, elég lenne 4 embernek, egy-egy pártonként, ülni szavazáskor. A többi csak díszletnek ül, vagy alszik bent.

www.facebook.com/pages/Egyikre-Sem/370992292974609
süti beállítások módosítása