HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Hát persze, hogy spekulálnak

2011-dec-04 | 337. nap |  Énvezettem?

Orbán Viktor egyik kedvenc vesszőparipája, gazdasági Isauránkkal együtt, szerint a nemzetközi pénzpiac Magyarország ellen spekulál, arra törekszik, hogy az országnak ne menjen jól, hogy az adósságunkat ne tudjuk visszafizetni, hogy mindenféleképpen az IMF-fel kelljen leülnünk tárgyalni.

Pedig ebben egyáltalánem érdekeltek, akár honnan is nézem a dolgot. Sőt, nagyon valószínű, hogy az ellenkezőjében azok. 

Először is, a nemzetközi pénzintézetek nem érdekeltek abban, hogy Magyarország elveszítse hitelképességét, hiszen kis hazánk a mostani hitelei részleteinek fizetését is újabbak felvételével állja rendszerint. Vagyis, ha teljesen tönkremenne az ország, akkor az ezidáig felvett hiteleit sem lenne képes fizetni, és akkor senkinek nem lenne jó: sem a korábbi hitelezőknek, akik a kamatokat várják, sem az újonnan hitel nyújtani akaróknak, hiszen a leminősítéssel, a hitelképesség elveszítésével már ők sem adhatnak majd új hitelt.

Másodszor pedig, ha tetszik ez a kormánynak, ha nem, ők maguk teszik ki az országot a nemzetközi pénzpiac spekulációinak azzal, hogy a nemzetközi pénzpiacról finanszírozzák az adósságot, annak újraütemezését és az adósság kezeléssel járó költségeket is. Vagyis pont Orbán és nemzetgazdasági miniszterünk az, akik ahelyett, hogy nemzetközi — de nem a nemzetközi pénzpiacon közvetlenül résztvevő — hitelezőktől vennének fel kölcsönöket (pl. az IMF), folyamatosan a pénzpiacról finanszíroznak mindent.

S ezek után csodálkoznak, hogy a pénzpiac spekulál. Teszik ők ezt mindennel és mindenkivel. Ebben nem vagyunk se különlegesebbek, se másabbak a többieknél. Aki a nemzetközi pénzpiacról vesz fel hitel, az mindenki számol ezzel. 

Csak mások, más országok nem csinálnak ebből ekkora hűhót, vagy ekkora háborúsdi jelmezbált.

S majd az összes nemzetközi bejelentésünk is rájátszik erre a spekulációra. Hiszen ahelyett, hogy az Orbán vezette kormány előrelátható, megbízható, és általánosan elfogadott pénzügyi lépésekkel próbálná meg az országot kivezetni a bajból, folyamatosan feltalálják vagy a spanyolviaszt, vagy befecskendezik a soron következő ebola törzset a hazai gazdaságba, s aztán csodálkoznak, hogy valami nem oké.

Semmi más nem vonzza a spekulánsokat jobban, mint a kiszámíthatatlanság, a nem-ortodox gazdaságpolitika és a hülyeség. Mindháromból van nálunk elég. Hát persze, hogy spekulálnak azok, akik megtehetik.

Csak mi megyünk biztosra.

Biztosan tönkre, ha ez így folytatódik tovább.

Címkék: politika gazdaság külföld bank · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr843436166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vezetni emberi dolog 2011.12.05. 14:44:44

Bárminek a vezetését bízzák is az emberre, vezetni mindig felelősséggel jár. Lássunk néhány példát!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása