HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Kilábalás: megálltunk a begyalogolással?

2008-jún-04 | 155. nap |  Énvezettem?

Elemzés van, a terv még nem nyilvános, habár videóvélemény már van róla. És talán segíteni is fog a kilábalásban, habár ez nem csak a politikusokon múlik. Ha mást nem, a kiabálásban mindenképpen fog, diszlexiások előnyben.

De legalább végre világosan kimondtak egy-néhány dolgot, amit ugyan mindenki tudott, csak senki sem nevezte nevén a nagy szőrös elefántot, ami már egy ideje a sarokban áll. Néhány dolog, amiben saját véleményem látom vissza:

1. A magyar kisvállalatok gazdasági modellje adóelkerülésre van kihegyezve. Csókolom, jó reggelt, elég csak nem több, mint ötszáz méterre elhagyni a gazdasági minisztérium környékét, hogy ez valakinek feltűnjön.

2. A hazai adótörvényhozási szokások, és az egész rendszer totális kiszámíthatatlansága igencsak felnyomja az átlagos vállalkozók vérnyomását nemzetiségtől függetlenül. A külföldi tőkének meg egyenesen nem ízlik a pogácsa.

3. Irreális elvárni, hogy a jelenlegi támogatási rendszer mellett (pl. családi pótlék) akárcsak egy szülő is elmenjen dolgozni.

4. Sajnos nem vagyunk olyan okoskák az iskolában és azután sem, mint azt a városi legendák vagy a nemzeti fabulák hirdetik. Itt az ideje a változ(tat)ásnak.

5. Nem lehet nagymértékű elvonással gazdasági növekedést ösztönözni, mert ugye a nagyon megnyírt bárány is csonttá fagy a nagy hidegben, de hát ezt minden épeszű ember tudja. Csak akkor felejti el, ha politikai szerepet vállal.

6. Politikai szerepvállalás nem abból áll, hogy kiállunk, és szépeket mondunk (vagy nem), hanem abból, hogy a megteendő dolgok mögé állítjuk a többséget. Az igazi vezetőket pedig arról lehe megismerni, hogy azokat is meggyőzik, akiknek nem igazán érdeke a változás.

Kibálhatnékom egyenlőre nincs, annak ellenére, hogy bár az elemzés jó, semminemű részlet nem elérhető arról, hogy mit is szeretnének csinálni az alkotók. Megmondani a helyzetet, mármint, hogy miért is nem működik most a rendszer, az a könnyebb része a dolognak.

Kiváncsian várom a folytatást... 

Címkék: politika gazdaság gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr941925950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása