HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Miért nem teszi a Fidesz a dolgát?

2009-sze-04 | 246. nap |  Énvezettem?

Nos, a legutóbbi hvg-s pengeváltás megint csak arra irányította a figyelmem, hogy mit is nem szeretek a Fideszben. Nem mintha a szocialista párt elmúlt kétperiódusos teljesítményétől akármennyire is boldog lennék, de ennek ellenére még mindig kitartok azon álláspontom mellett, hogy a Fidesz nem jobb alternatíva.

Hogy miért is gondolom ezt?

Van rá legalább két okom.

Nos, a legutóbbi hvg-s pengeváltás megint csak arra irányította a figyelmem, hogy mit is nem szeretek a Fideszben. Nem mintha a szocialista párt elmúlt kétperiódusos teljesítményétől akármennyire is boldog lennék, de ennek ellenére még mindig kitartok azon álláspontom mellett, hogy a Fidesz nem jobb alternatíva.

Hogy miért is gondolom ezt?

Van rá legalább két okom.

1. A Fidesz nem volt alkotmányosabb kormányzópárt, mint a szocialisták voltak legutóbb. Pelle János pont ott hibázik nagyot, amikor azt írja:

Talán ezért is tartja jóvátehetetlennek a Fidesz kormány bűneit, a parlament háromhetes ülésezését, és a két éves költségvetés elfogadtatását, no meg a „koronaúsztatást”. Ezek nekem sem hiányoztak, s bízom benne, a „fiuk”, a tanulságokból okulva, eltekintenek az ilyesféle húzásoktól.

Nos, egészségesen működő demokráciákban ilyenek után nem állnak ugyanazon emberek a választási plakátok közepén. Sőt, még a szélén sem. Mert az egyszeri önmaguk és pártjuk lejáratása után már nincs politikai tőkéjük. Akkor pedig hogy van az, hogy a Fideszes vezérkar mégiscsak ott áll, és türelmesen várja, hogy Bajnai Gordon letegye a lantot?

2. A Fidesz csapnivaló ellenzék volt, politikai akarat, erő és megnyilvánulás nélküli bábként viselkedett az elmúlt nyolc évben. Az ilyenek nem hogy azt nem érdemlik meg, hogy hatalomra kerüljenek, azt sem, hogy a következő ciklusban a parlament székeit koptassák.

Igazándiból nem is tudok egy olyan politikai győzelmet felemlíteni, amellyel a Fidesz hatására az országnak most jobb lett.

S most aztán itt állunk, és nincs program, nincs ötlet, nincs árnyékkormány, nincsenek hiteles emberek, és megy a hajkurászás, hogy akkor gyerekek, ki hova mennyiért.

Ideje lenne már kimondani, hogy a leendő királyon sincs ruha, és a szabók is inkább mutyiba dolgoznak, mert a Fidesz szerint ez így jó volt az elmúlt nyolc évben.

Akkor pedig miért szavazzak rájuk?

Címkék: politika választás belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr411926231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása