HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Hogyan lesz ebből újra vizitdíj?

2010-már-08 | 66. nap |  Énvezettem?

Mert lesz ám, akárki meglássa! Nem is egy, hanem több, sőt! S ami az egészben a leggyönyörűbb, hogy mindenki örülni fog neki.

Tótawé legújabb írásának olvasása közben lepett meg ez a nagy ötlet. Arról ír, tudniillik, hogy sajnos nagyon kevés ez a három párt nekünk (értsd Fidesz, MSZP és a Jobbik) így a választások előtt, hiszen, ha több párt lenne, az több választási lehetőséget, és a végén egy jobban kiegyensúlyozott parlamentet is jelentene.

Nos, a zemberek most nagyon valószínűleg a Fidesz nagybani többségét fogják megszavazni (ellenérvek persze mindig akadnak). S ha nagyon sikerül vizitdíjilag megkavarni ezt a választást, akkor megtolják egészen kétharmados többségig a fiatal demokratákat.

Nos, az eredeti forgatókönyvben (a nyilvánosban) persze ez nincs benne, de egy kétharmados többségtől Orbán Viktornak látomása lesz, meg- és fővilágosul, miszerint ő és a pártja nem csak a szavazóknak, hanem az egész nemzetnek felel ezentúl.

Ami persze nem rossz, hiszen ebből a nézőpontból egyszerre igencsak más álláspontot kell majd a Fidesz központi bizottságának képviselnie, mint ami ellenzéki szerepben vagy a szavazóurnáknál győzelemre segítette. Merthát ugye mégiscsak a nemzetről, annak felemelkedéséről, a kicsavart, szocializmusban rögződött rendszerek egyenesbeállításáról, a haza építéséről, a magyarság fejlett országok, Európa szintjére való fel- és behozataláról van szó.

Aki magyar, velünk tart. Right?

S nézzük, hogy pl. Ausztriában, ahol ugye a becsületes munkát becsülettel becsülik, ahol van egyetem, kávéház és egészségügy, mit is csinál a jópolgár ha elmegy az orvoshoz? Hm, kemény dió ez. Fizet becsülettel, mint a katonatiszt.

Többek között vizitdíjat.

Innentől nem nagy szellemi erőfeszítés azt belátni, hogy aki osztrák, az osztrák vizitdíjat fizet, aki német, az német vizitdíjat fizet, aki francia, az franciát, a hollandok hollandot, az angolok angolt, s mehetünk szépen sorban az összes EU-s országon, kinek meddig van erre érkezése.

Már látom is lelki szemeim előtt, ahogy a fideszes szavazók egymás tekintetébe révülve döbbennek rá, hogy igenis, aki magyar, az fizessen magyar vizitdíjat. Hogy erre nem jöttünk rá hamarabb?

Persze a választópolgár (az MSZP-vel egyetemben) majd esetleg felróhatja, hogy gyerekek, mintha nem erről lett volna szó, de hát a becsület az becsület, meg egyébként is, hajrá magyarok.

Na de mennyit is fizessünk? Annyit, amennyit az osztrák, vagy a német, angol, francia, holland, spanyol? Annyit nem lehet, hiszen ezek átlagosan 20-30 eurót perkálnak le az aszpirin költsége mellé.

De azért mondjuk 10 eurót majd csak kibírunk. Vagy ha annyit nem, majd ötöt. Mert egyet (értsd 300 Ft, hiszen addigra még lesz majd ez is, de ez sincs benne a 2007-es Fideszes választási programban), nos 1 eurót csak nem lehet fizetni, rajtunk röhög majd egész Európa.

S dalolva fogjuk fizetni majd az 1500 vagy 3000 Ft-os vizitdíjat. Becsületesen, hajrá magyarok.

Mellékvágány, de szentül hiszem hogy a szocialista kormány is be tudta volna vezetni a vizitdíjat, ha nem 300 Ft-os összeggel, hanem a fent említett tízszeresével kezdtek volna. Az utcáramenős, népszavazásos kavarás után pedig nyugodt szívvel léphettek volna vissza a 300 Ft-os keretre. Mindenki örült volna...

Nos, így lett a kisgömböcből nagygömböc, s így lesz majd vizitdíj is, meglássátok szömtükkel.

Fuss el véle!

Címkék: választás egészség belföld adó

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr661926292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hacsaturján 2010.03.11. 13:02:17

Ó, áldott ostobaság, milyen jó, hogy ilyen sűrűn tenyészel e lángoktól övezett kis országban! Mondd, kedves blogger, hát a tb-t fizeted-e? Tudod-e, mi fán terem a tb-járulék? Ingyenes az EÜ az adófizetőknek? Lószart, mama! Pengetik a zsét, mint a katonatiszt, akár akarják, akár nem, és egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy orvoshoz menjenek, ne adj isten, kórházba feküdjenek. Mert tényleg tízen várnak az állásukra, akik nem olyan nyüzügék, hogy holmi rákszűrésekre mászkáljanak, vagy kifeküdjék az infarktust, netán lazítsanak is néha, és három évente elmenjenek két hét szabira. Ezt hagyjuk is, koncentráljunk arra, amire a ballibsik által kimosott agyaddal képtelen voltál felfogni: mi, adófizetők, folyamatosan fizetünk az EÜ-ellátásért, akkor is, ha évekig igénybe sem vesszük. Milyen jogon várhatja el bárki is, hogy kétszer fizess ugyanazért a szolgáltatásért, csak mert igénybe is mered venni? Kezded már kapisgálni? Adófizetők = fizetik a TB-t. Vizitdíj nekik = kétszeres sarcolás. Nem a vizitdíj a megoldás (az csak a cigányokat venné rá arra, hogy ne hívjanak mentőt a hasfájos purdéjukhoz, hanem ha már amúgy sem dolgoznak, legalább vigyék el maguk a kölyköt a rendelőbe. A cigányfertőzött vidéken a mentőket 90%+ cigányok hívják, mert "nekik jár"). A jogtalan TB-kártyák bevonása a megoldás. Az, hogy aki fizeti a TB-t (plusz nyugdíjasok és diákok, de segélyből élők NEM!, kivéve, ha a segílykéből fizetnek TB-járulékot), annak vizitdíj nélkül is járjon, aki meg nem, az fizesse ki a teljes költséget. Na, de mi a helyzet a gyerekekkel? A nyuggerek világos: fizették életükben, rendicsek. Egyszerű ez is: fizessék ki a gyermektelenek! Akinek nincs gyereke, az emelt tb-járulékot fizessen. Igazságtalan? Csak elsőre tűnik annak. Mert ha nincs elég gyerek (a KSH szerint 9,8 millió állampolgár él Mo-on, ebből 1 millió a cigány, és a 10 milka feletti számot az állampolgárság nélküli itt tartózkodók adják ki), akkor előbb-utóbb bedől a gazdaság, ezt mindenki tudja. Tehát ezzel is rá kell venni a gyermekteleneket, hogy vállaljanak. Hogy visszatérjek az alapra, némi bevésés a csökkent értelműeknek: a vizitdíj azok megsarcolása, akik előre kifizették az EÜ ellátást.

Ismeretlen_87799 2010.03.11. 17:55:05

Amit akkor viszont nem értek, hogy miért van az, hogy az osztrák, német, holland állampolgár teljesen normálisnak tartja azt, hogy egyrészt fizeti az egészségügy biztosítását (amit nem a vállalat von le, hanem személyesen fizeti), másrészt amikor elmegy az orvoshoz, akitől számlát kap akkor is, ha beteg, és akkor is, ha nem, pont azért, mert viziten volt, amit utána kedéllyel befizet, harmadrészt pedig miután a számlát átadja a betegbiztosítójának, aki a biztosított önköltségének figyelembevételével vagy teljesen vagy részlegesen visszatéríti (nagyon fontos szó, tessék koncentrálni) a költségét az egészségügy biztosításának megfelelő csomag szabályai szerint, akkor miért van az, hogy ezen állampolgáron nem sikítoznak azért, hogy ők már fizettek EÜ biztosítást, és nehogymár kétszer fizessenek érte?? Mitől másabb a tisztelt magyar állampolgár, hogy ezen rendszer ellen itthon ilyen ellenségesen nyilvánulnak meg egyesek? A kinti rendszer pont azért van így kitalálva, mert már régen rájöttek, hogy az ingyenelőket, a mások pénzén magukat gyógyíttatókat csak így lehet kiszűrni. Vagyis, hogyha mindenki fizet mindenért, csak azok, akiknek biztosítása van, biztosítástól függően legalább egy részét visszakapják, akkor azok, akiknek nincs biztosítása, azoknak ez egyáltalán nem éri meg. Vagyis, ha nincs biztosító, akkor teljesárú a vonatjegy...
süti beállítások módosítása