A kóla, mint innivaló, és mint ipar kétféle üzemmódban működik. Feketén vagy fehéren. Vagyis, vagy cukorral, teljesen édesen, vagy cukor nélkül, csak mesterséges édesítőanyagokkal nagyjából ugyanolyan édességi szintre emelve az érzést, mint az édes verziónál.
A nagy kérdés persze az, hogy hol vannak a szürke árnyalatok a palettáról. Hol vannak a kevésbé édes, mesterséges édesítőanyagokkal nem felturbózott üdítők?
Hol van a félédes kóla?
Hol van az a kóla, amitől nem ragad össze a szám, s csak annyira édes, hogy ne legyen ne édes? Ami nincs telepumpálva mesterséges édesítőszerekkel, amelyek hosszútávú hatását vagy nem ismerjük, vagy nem is akarjuk ismerni.
Ha gyümölcs levekből lehet olyat csinálni, amiben nincs hozzáadott cukor, vagy felesleges aroma, akkor kólából miért nem leeht olyat csinálni, ami tartalmazza a karamellt, az ízt adó dolgokat, de nem tartalmazza az ehhez még hozzáadott cukrot, izocukrot, glükóz-fruktóz akármi.
Igény szerintem lenne rá. Mint ahogy van a Coke Zero-ra is, ami a Diet Coke kevésbé édesített változata. Rengetegen isszák, mert 'nulla' kaloriás, de nem annyira émelyítően édes, mint a Diet Coke. Ugyanilyen alapon lenne szerintem igény a nem-Diet kevésbé édes kólára is.
Ennyire nehéz lenne ezt megcsinálni?