HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Liszt Ferenc helyett

2011-júl-23 | 203. nap |  Énvezettem?

Mennyire irónikus, hogy ennyit aggódott a közvélemény azon, hogy mi is lett Ferihegy új neve. Főleg azért, mert lehetséges, hogy az aggódás hamarosan teljesen értelmetlenné válik majd.

A kínai miniszterelnök június végi látogatásakor kiderült, hogy a kínaiakat, a kínai befektetőket magyar értékek közül elsősorban a távközlési és a közlekedési cégek érdekli igazán, nem pedig a Túró Rudi vagy a pörkölt csalamádéval, akármennyire is ezt szeretnénk.

Ebből következően aztán inkább ebbe fektetnek majd be, a csokoládéval bevont túrórudacskák licenszdíjába. De jó lesz ez nekünk így is. A magyar szinkron ugye világhíres. Pécsett meg is nyílt a Huawei technológia cég globális támogató központja körülbelül másfél éves próbaüzem után. Aki a hírből nem értette egyből, annak leírom: mi lehetünk majd Kína magyar és angol hangja az éterben, amikor valaki nem érti, hogy hogyan is kellene az általa megvásárolt elektronikai kütyüt szóra bírni. 

Az meg már teljesen várható volt, hogy - a nol.hu cikkére alapozva - a kínai sajtó szinte magától értetődően a kínai HNA-csoportot tekinti a Malév nagybefektetőjének és új tulajdonosának is. S mindezt annak ellenére, hogy ők maguk is jól tudják, hogy az ázsiai piac nagyobb növekedési lehetőséggel kecsegtet, mint egy magyar cég fel/megvásárlása.

A cég elnöke, Chen Feng azt is kijelentette, hogy egyben gondolkoznak a budapesti repülőtér mostani tulajdonosa, a Hochtief Airport megvételén is. Persze ezzel nincsenek egyedül, más repülőtereket üzemeltető cégek is hasonló gondolatokkal játszanak.

Ha a kínaiak mégiscsak megvennék a budapesti repülőteret, és tényleg fontos tranzit reptérré szeretnék kifejleszteni, akkor valószínűleg a Liszt Ferenc néven is változtatnak majd. Nem azért, mert nem tetszik nekik ez a név, hanem azért, mert egy kínainak (és itt akár több millió utasról lehet majd szó évente) sokkal könnyebb kimondani egy kínai nevet, mint egy olyan magyart, amiben ráadásul egy olyan kettős betű is van, ami csak mindenkit összezavar.

Így lesz majd a Liszt Ferenc repülőtérből Chen Feng. Vagy valami más.

Címkék: politika külföld belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr583090825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása