HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

A magyar gazdasági érdekekre való tekintettel

2011-okt-24 | 296. nap |  Énvezettem?

Olvasom az indexen, hogy a magyar gazdasági érdekeket a parlament komolyan veszi, az értékteremtést maximálisan támogatja. Mégpedig nagyon is komolyan. Ahogy a cikk írta:

...a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításának legérdekesebb pontja a pornóadó tervezett bevezetése, amely alapján eredetileg a netes pornót is megadóztatták volna, de ettől magyar gazdasági érdekekre tekintettel végül eltekinthetnek.

"Éljen!", kiálthatják a pornósok egyöntetűen. De ha tényleg a magyar gazdasádi érdekekre hivatkozik a törvényhozás, nem értem, hogy miért állnak meg itt.

Hiszen nem csak a pornósokra kellene tekintettel lenni. Rengeteg olyan ágazata van a magyar gazdaságnak, amely nagymértékben hozzájárul a nemzeti termeléshez, és amelyet az állam kétségbeesetten próbál meg határköre alá vonni.

Itt vannak például az ÁFA csalók is, akik kemény gazdasági érdeket képviselnek több milliárdos értékrendben. Ott vannak aztán a számlát ki nem állítók, a számlát nem kérők hadserege is, megint milliárdos tételben értéket teremtve éves szinten. Aztán ott vannak azok, akik feketén dolgoztatnak, és ott vannak azok is, akik feketén munkát vállalnak. Sőt olyanok is vannak, akik féllegálisan minimálbérét fogadnak fel munkaerőt, hogy aztán a fizetésüket fű alatt kiegészítsék. Azokról sem szabadnak megfeledkeznünk, akik autóikat külföldi rendszámmal jegyeztetik be, sőt azokról sem, akik offshore cégeken keresztül teremtenek elő munkahelyeket, fizetnek számlákat, stb.

S persze emlékezzünk meg az igazi adócsalókról is, akik egyszerűen nem fizetik ki az adót, s akik ezt már csak azért is teszik, mert meg tudják tenni. Kényszer nélkül, csak azért, mert az igazán hülye az, aki az adót befizeti.

Mert a pornósokon kívül a fenn leírt gazdasági szereplők legalább annyi, ha nem több gazdasági értéket teremtenek. De egy kétharmados kormánynak az ő gazdasági érdekeiket sem szabadnak figyelmen kívül hagyni, ha már a pornósok érdekével azt nem tesszük.

Lehet, hogy itt az ideje, hogy a pornósok mellett (ami megbecsült szakma, valljuk be), az ÁFA csalók és a többiek is szervezetbe tömörüljenek, hogy gazdasági érdekeiket jobban tudják érvényesíteni.

Címkék: gazdaság belföld adó

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr543325941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akocsis · http://akocsis.blog.hu 2011.10.25. 10:14:16

Nagyon tévedsz :)

Pornósok piacképes, külföldön eladható termékeket és szolgáltatásoakt nyújtanak. Bevételt hoznak az országba, munkahelyeket teremtenek.
Most azt hiszed viccelek... pedig nem.

Amszterdamban a híres piros lámpás negyed is turistaattrakció, bevételt generál a városnak, nemzeti büszkeség. Még a helyi hölgyek - akiknek közük nincs a pornóiparhoz - egyetértenek abban, hogy szükség van rá.

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2011.10.25. 22:14:48

A poszt nem is a pornósok ellen irányult. Hanem inkább az ÁFA csalók mellett emelt szót. Hiszen ők is rengeteg értéket termelnek, még ha első lépésben csak saját maguknak. De aztán ezt visszaforgatják a gazdaságba, csak úgy, mint teszik azt a pornósok is.

Gazdasági szempontból az ÁFA csalók legalább annyi pénzt jelentenek, mint a pornósok. S csakúgy, mint a pornófilmben való szereplés, az ÁFA csalás is 'nemzeti sport'-tá nőtte ki magát az elmúlt húsz évben.

Akkor hogyan is feledkeznénk meg róluk?
süti beállítások módosítása