HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Én meg azt, hogy miért is ne

2011-dec-24 | 357. nap |  Énvezettem?

Az index írja, hogy Kocsis Máté tudni szeretné, hogyan szivároghatott ki a Barosso-levél tartalma. Arról érdeklődött Pintér Sándornál, hogy a feladó tudta nélkül miként is kerülhetett a levél teljes egészében Mong Attila újságíró birtokába, aki aztán, mint ahogy azt újságíróknak tenni kell, nyilvánosságra hozta a levelet elejétől a végéig.

Szerintem José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének semmi gondja nincs azzal, hogy a levél nyilvánosságra került. Sőt, nagyon valószínűleg, ha valaki kérdezte volna tőle, gondolkozás nélkül engedélyt adott volna arra, hogy bármely magyar állampolgár elolvassa azt. Azt már gondolom mondani sem kell, hogy az is valószínű, hogy még örült is annak, hogy a levél tartalmán rágódott a fél ország. Azt az ötletet, hogy a levelet ő maga küldte el az újságírónak, azt meghagyom az összeesküvés teóriák kitalálóinak.

Az a kérdés azonban nem hagy nyugodni, hogy a mostani hazai (és nemzetközi) pénzügyi helyzetben miért is gondolja azt egy Fideszes képviselő, a kormány, a miniszterelnök, hogy az ilyen levelek nem tartoznak mindenkire.

A levél nem tartalmazott nemzeti titkokat, sem semmi olyat, amelyet egy normális, transzparens politikai helyzetben nem lehetne nyilvánosságra hozni. Főleg akkor, ha a kormány a közös gondolkozásba bevonó és abból nem kirekesztő módon rendezi napi gondjait.

Kevés olyan nemzet van, ahol a régi székelyes vicc — miszerint a szomszédasszony terhes lett a férjtől, s az asszony őt megpróbálva felelősségre vonni azt hallja, hogy a terhesség a szomszédasszony baja, az, hogy a gyerek tőle van, az a férjéé, s ha az asszony emiatt el akar költözni, az meg az övé — tényleg viccként működik.

Ez a levél nem csak a miniszterelnök, a kormány baja. Ez a miénk. Azoké, akik a mostani kétharmadot megválasztották, aki a jelenlegi kormányt működési térhez juttatták úgy, hogy a választásokkor még fogalmuk sem volt arról, hogy mi is vár majd rájuk. Azoké, akik nem jártak jobban az elmúlt másfél év lassan már sem ortodoxnak, sem unortodoxnak nem mondható gazdaságpolitikája miatt. Azoké, akik nevében tesz külföldön és belföldön elfogadhatatlan lépéseket az általuk megválasztott közéleti, köztisztségviselői réteg. Azoké, akiknek a köztisztességét viseli a kormány és a miniszterelnök.

Miért is nem tartozna ránk?

Címkék: politika fidesz eu belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr443491315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása