HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Póktalanságra reagálva

2009-máj-08 | 127. nap |  Énvezettem?

Tótawé bekeményített, és megírta egyik legjobb cikkét a Pécs mint európai kultúrális fővásosa körüli szerencsétlenkedések kapcsán. Maga a cikk is nagyon jó, de a cikkre írt olvasói reagálások közül egy-néhány nagyon jóra sikeredett. Gondoltam, kiszemelgetek néhányat.

A mi almánk előnye az, hogy nem történhet meg a szégyen, hogy nagyot akartunk fingani és helyette csúfosan befostunk.

Mélybevágó, a lényeget nem kerülgeti, túlmagyarázni nem is kell.

Tótawé bekeményített, és megírta egyik legjobb cikkét a Pécs mint európai kultúrális fővásosa körüli szerencsétlenkedések kapcsán. Maga a cikk is nagyon jó, de a cikkre írt olvasói reagálások közül egy-néhány nagyon jóra sikeredett. Gondoltam, kiszemelgetek néhányat.

A mi almánk előnye az, hogy nem történhet meg a szégyen, hogy nagyot akartunk fingani és helyette csúfosan befostunk.

Mélybevágó, a lényeget nem kerülgeti, túlmagyarázni nem is kell.

A lámpaleoltás a szoci-szdsz vezérkart nem fogja zavarni, nekik már megvan a helyük egy bahamai lámpaboltban. Remélem belenyúlnak egy rövidzárlatosba.

Nos, a közelmúlt keményen rányomja a bélyegét egy-két emberre, ez itt meg is látszik.

talán ha felgyújtanánk az egész várost a gecibe ?

Még egy fullos telitalálat.

a pókfanyalgókat nem értem. nem a pók a lényeg, hanem új szimbólum teremtése. olyané, amire még az is felkapja a fejét, aki soha nem menne Pécsre, aki soha nem hallott róla. az ország jelenlegi állapotát figyelembe véve egy hatalmas felfújható segget kéne kifeszíteni a főtér és a kilátó között, az még talán az űrből is látszana. és minden délben kilövellne rajta a szerencsi csokigyár napi termelése, rá a városra. édes szarban úszna az egész ország (most csak szimplán bűzös). mi ez, ha nem keleti kényelem?

Nos, ez már igen, vizuálisan nagyon rendbeteszi az eu kult fővárost, mint olyat.

Például, egy szenzációsan érdekes, óriási békát még össze lehetne dobni gyorsan. Hatalmas lenne, szinte az egész város felett lebegne. Minden idelátogató átélhetné és átérezhetné milyen kellemesen hűss, és meghitt itt, béka segge alatt.

Ez sem rossz, megint a vizualitásával fogott meg.

Pécs kitűnő helye lehetett volna a kultúrák összetalálkozásának a hirdetésének, ami ma világszerte felkapott téma. Már a régi rómaiak korában is állt, s abból az időből ókeresztény emélkhelye is van. Az országban egyik legjobban ott érződik az egyetemvárosi hangulat. Török kori emlékehelyei is vannak. A főterén egy dzsámi áll, de a városban van még zsinagóga és templom is. Ha még ehhez a város felhúz egy buddhista kegyhelyet, mondjuk egy sztupát, az szinte semmi pénz és a világkultúrák találkozását lehetett volna építeni az imaget. E mellé lehetett volna Monet és társai féle kiállításokat szervezni, ami az állandó Csontváry és Vasarelly mellett szintén világkultúra irányába emelte volna a várost és művészeit. Aztán az egyetemi fiatalsságra és az egyetemváros területére lehetett volna a Szigetet egyszer kivételesen oda átszervezni például, és odahívni a fellépőket. És akkor e mellett ha még épül egy komolyzenei koncertterem és oda is hívnak ismert vagy híres művészt (pl. korábban itt járt Morricone is) vagy épp építenek az anyagi és fellépői szintű támogatásokban a kultúrák találkozására nemzetközi szinten is, egész jó dolog is kisülhetett volna belőle. A tévétoronyból lézerjátékot lehetne esténként rendezni, a domboldalból egy alkalommal a lejtős utcákon színes fonalgombolyagokat lehetne leereszteni. Stb-stb. Nem sok pénz, csak koncepció és akarat.

Nos, van aki komolyan vette a dolgot, és lehet, hogy még igaza is van. Csak azt nem tudom, hogy annyi multikulti megindulás mellé most még azt a szólamot is belökni, hogy itt vagyunk mi, magyarok, és nálunk is, izé, megy ez a dolog, lehet, hogy nem lenne teljesen újszerű már.

Hátramaradt a kedvencem:

Építeni egy 9000 méter magas hegyet. És így a miénk lenne a világ legmagasabb pontja. És mellé ahonnan a földet kiszedik ott pedig egy 12000 méter mély gödröt csinálni. És így a miénk lenne a világ legmélyebb pontja is. És akkor lehetne köré büféket csinálni meg ostortcsapkodni meg hátrafelenyilazniahegytetejérőlbeleaszakadékba.

Fején találja a szöget mindazzal, amivel baj van, amiről Tótawé is ír a maga módján.

Kiváncsi vagyok, hogyan is oldjuk majd meg a pécsi kihívást.

Címkék: kultúra jegyzet belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr631926178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása