HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Az Apple és a Bin Laden effektus

2009-jún-14 | 164. nap |  Énvezettem?

Érdekes, hogy mennyire nem figyelnek oda az emberek arra, hogy mások mit is mondanak. Az The Economist legújabb cikkében is, amiben arról keseregnek, hogy miért is nem gyárt az Apple netbook-ot, vagy tablet-et, pont ezt nem veszik figyelembe.

Kezd a dolog arra hasonlítani, amit Michael Scheuer írt meg az Imperial Hubris-ben Osama bin Ladenről. Az alaphelyzet a következő. Szegény Bin Laden odaáll a szikla elé, és elmondja, hogy így és így, valamint itt és itt fognak majd lecsapni a kapitalista nyugati bandára egy bombával, vagy valami hasonlóval. Erre jön a szakértők hada a CNN és más hírekkel foglalkozó csatornákon, valamint a Pentagonban, és órákon, napokon, heteken át vacillálnak azon, hogy...

Érdekes, hogy mennyire nem figyelnek oda az emberek arra, hogy mások mit is mondanak. Az The Economist legújabb cikkében is, amiben arról keseregnek, hogy miért is nem gyárt az Apple netbook-ot, vagy tablet-et, pont ezt nem veszik figyelembe.

Kezd a dolog arra hasonlítani, amit Michael Scheuer írt meg az Imperial Hubris-ben Osama bin Ladenről. Az alaphelyzet a következő. Szegény Bin Laden odaáll a szikla elé, és elmondja, hogy így és így, valamint itt és itt fognak majd lecsapni a kapitalista nyugati bandára egy bombával, vagy valami hasonlóval. Erre jön a szakértők hada a CNN és más hírekkel foglalkozó csatornákon, valamint a Pentagonban, és órákon, napokon, heteken át vacillálnak azon, hogy akkor most Bin Laden hol állt éppen, milyen kövek vannak mögötte, milyen évszakban virágzik a virág mögötte, mekkora a szakálla, beesett-e az arca, vajon beteg-e vagy sem, milyen tájszólást használt éppen, milyen szavakat, amelyek lehet, hogy nem szokványosak arra a vidékre, amelyre a kövek alapján következtettek, és így tovább.

Egy dologra rendszerint nem figyelnek a szakértők, mégpedig arra, hogy mit is mondott szegény.

Pont egy történik most az Apple-lel is. Világosan megmondták, hogy nem fognak mini-netbookokat gyártani, mert egyrészt ott van a MacBook Air, ami hasonlít, másrészt meg ilyen olcsó kategóriában nem tudnak, és nem is akarnak versenyezni, hiszen nem ez az üzleti filozófiájuk.

Ugyanezen okok miatt is, meg azért is, mert még nem látják elérkezettnek az időt arra, hogy teljes képernyős, érintésen alapuló gépet csináljanak, nem fognak a tablet formában sem kísérletezni. Egyszerűen nincs még meg az a technológia szerintük, amellyek érdemes lenne elkezdeni foglalkozni. 

Végül pedig: van elég gondjuk is, örömük is a mostani termékskálával. Az iPhone eladások jól haladnak, sőt, sokkal jobban, mint várták, emiatt, és az iPod-ok miatt a számítógép eladásaik is mennek szépen, és most fogják frissíteni az operációs rendszerüket is.

Csak figyelne már a sajtó arra, hogy mit is mondanak.

Címkék: mac pc gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr81926198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hesz Roland 2009.07.14. 22:41:57

A sajtó védelmében, az Apple elég sok termékéről kijelentette, hogy esze ágában sincs olyat gyártani, mert... aztán rá fél évre bemutatták. Eszük ágában sem volt pl. kicsi, kijelző nélküli iPod-ot gyártani. Sőt, telefont se terveztek soha. Amíg végül ki nem derült, hogy mégis. Szóval a sajtó ha arra figyel amit mondanak, akkor az Apple esetében 90%-ban nem a valóságra koncentrál.
süti beállítások módosítása