HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Adatokat handabanda helyett

2010-jún-05 | 155. nap |  Énvezettem?

Úgy tűnik, hogy a Fidesz vezetői, az Fideszes kormánytagok lassan abban az állapotba kerülnek, mint annak idején a Shell nagyfőnöke volt az olajtartalékok körüli hazudozás után. Akkor ugyanis akárhányszor kinyitotta a száját a vezérigazgató, annyiszor esett a Shell részvényárfolyama. A mondák szerint elég volt levegőt vennie egy sajtótájékoztató elején, az árfolyam már zuhanni kezdett.

Nagyjából itt állunk most a új kormánnyal is. Nem elég, hogy össze-vissza ijesztgetik a befektetőket és a pénzügyi piacot, de nagyjából már ott tartunk, hogy akárhányszor nyilatkozik valaki a kormányból, a forint értéke is megindul, de csak egy irányba.

Lefelé.

Ez két dolog miatt is elképesztő.

Egyrészt, mert eddig nem így volt, és ha a Fidesz nem ezzel, hanem jó minőségű kormányzással akar hagyományt teremteni, akkor ideje lenne valamit tenni is ellene.

Másrészt viszont nem látom, nem hallom, nem olvasom a százezredik pénzügyi elemzést arról, hogy miért is ilyen katasztrófális az ország gazdasági helyzete, milyen adatokra alapozva kárognak a Fideszes bennfentesek.

Hol vannak a tények, a számítások, a magasszintű gazdasági kimutatások arról, hogy vagy tényleg nagyon rossz helyzetben vagyunk, vagy pedig nem?

Ha valaki ránéz a Pénzügyminisztérium oldalára, akkor a legutóbbi jelentés szerint semmi különös nem történt kishazánkkal. Minden úgy megy, mint ment egy évvel ezelőtt. A pénzügyi egyensúlyi görbe kísértetiesen hasonlít a 2009-es évben látottakhoz.

Akkor is bajban voltunk, de akkor már úgy, hogy közben ezerrel kezeltük is a bajt. Vagyis, ahogy annak idején a bajnai kormány fogalmazott, megállítottuk a szekeret a szakadék szélén.

A havi bontás pontosan ugyanúgy néz ki, mint az előző évi görbe. A hasonlóság itt is meglepő. Nem véletlen, hogy az előző kormány annyira sokszor próbált ezekre a jelentésekre hivatkozni, amikor arról beszélt, hogy nem értik, miért is kongatja a Fidesz a vészharangot ilyen nagy hévvel.

S ha valaki ránéz az ezévi várható teljes nemzeti bruttó jövedelemre (GDP), akkor itt sincs túl nagy változás 2009-hez képest. Vagyis nem úgy néz ki, hogy az államháztartás, a gazdaság az összeroppanás határán van, vagy azon egy lépéssel túl.

Kérdezem én, mi alapján nyilatkozza most a kormány egymás szavába vágva azt, hogy bizony becsődöltünk, vagy legalább is nagyon közel járunk hozzá?

Vagy ez is most olyan helyzet, mint a választások idején voltunk a kormányprogrammal?

Vagyis, hogy semmi konkrétum, csak a varázslók a tűz körül a lángokba mélyedve kitalálnak valamit, amit ugyan nem közölnek a többséggel, de azt elvárják, hogy mindenki higyjen nekik, s hogy mindenki boldogan elfogadja az így feltálalt "valóságot".

Kedves Orbán Viktor, tisztelt kormánytagok, adatokat szeretnék látni, a Fidesz vagy a kormány elemzésével! A handabandázásból elég volt!

Címkék: vélemény politika gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr412057571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása