HTML

Énvezettem?

Minden amitől két másodperc alatt 300 atmoszférára felmegy az agyvizem a Macskafogó "Én vezettem??" szemszögéből nézve...

Friss topikok

  • nu pagagyí: Ostoba gondolat. A parlament bojkottja is eszköz lehet egy képviselő kezében. Különben is, választ... (2018.12.30. 15:54) Igazolatlan hiányzást a parlamentbe!
  • Online Távmunkás: Nincs kognitív disszonancia, a fideszes nyugdíjasok unokáit elrabolta a gonosz Brüsszel... (2018.03.31. 17:24) Erzsébet utalvány vagy unoka
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magyar ellentét más. 2 fő tengely van: - nemzeti vagy idegen, - kapitalizmus vagy harmadik út.... (2017.12.18. 14:35) A Fidesz hármas ellenállása
  • É2I: Mondjuk ennyi. Csak ezt ugye nem hangoztatják ebben a fene nagy felbuzdulásban. Se gyártói kapaci... (2017.09.11. 12:40) Megújuló erőforrás, ugyanaz a hiba
  • fehérfarkas: Sem a kereszténység, sem az Iszlám vallás nem másik kírtásáról, legyilkolásáról szólnak, hanem eze... (2014.10.04. 22:51) A vallás vége

Kormányprogram Fidesz módra

2010-feb-21 | 51. nap |  Énvezettem?

Bartus Gábor a komment.hu-n megjelent A kampány csapdája című írásának két fontos mondata meglepett. Ez elsőben így fogalmaz:

Az a kicsiny létszámú, a korral nem haladó, kíváncsi réteg, amelynek tagjai még hajlandóak lennének - akár pusztán az intellektuális izgalom kedvéért - pártprogramokon elgondolkodni, apropót keresni a közjóról való párbeszédben, kétségtelenül nehéz helyzetben van az egyenetlen kínálatot látván.

Nos, szerény véleményem szerint a korral haladók igen is szeretnék végre látni, hogy a pártok mire is készülnek valójában.

Hogy például a Fidesz mire is készül valójában.

Sőt, meg merem kockáztatni, hogy pont a korral haladók azok (magamat is közéjük sorolva), akik ezt szeretnék látni, akik annak hangot mernek adni, hogy nagyon is ideje lenne már, hogy Fidesz valami konkrétummal előálljon.

Hiszen pont korral haladók azok, akik nem csak üres igéretekre, hanem kézzel fogható, számításokkal alátámasztott kifejtésre vágynak pl. annak ügyében is, hogy hogyan is fogja a Fidesz úgy megtartani a nyugdíjak mai értékét, hogy közben adót csökkentenek, munkahelyteremtésre ösztönzik a vállalkozókat (hiszen maguk ezt nem fogják megtenni), s közben visszaállítják az egészségügyet a régi, dicső fényébe.

S itt nem csak az intellektuális izgalomról van szó, hiszen akár hogyan is nézzük, az ország helyzete nem javult a szükség (bocsánat, szakértői) kormány kinevezése óta, csak a gazdasági összeomlást sikerült megúsznunk. Vagyis nem csak szellemi önkielégítésről van szó akkor, amikor valaki arról kérdezi a legnagyobb ellenzéki pártot, amelynek esélye is van a következő választások megnyerésére, hogy mit is szeretne tenni a mandátumával.

Hanem az ország sorsáról van szó.

Arról, hogy én, hogy te, hogy mi hogyan fogunk élni az elkövetkező néhány évben.

S ahogy Bartus pontosan megfogalmazza, a Fidesz programja 2007-ben íródott, s tagadhatatlanul egy elévült, múltba révedő, s a jelenlegi politikai és legfőképp gazdasági helyzetet teljesen figyelmen kívül hagyó kövület.

Ha a Fidesz tényleg újra fel akarja venni a kapcsolatot a választókkal, akkor tárgyalható, vitatható programmal kellene (kellett volna) előállniuk. Ez lehetőséget adna (adott volna) a dialógus, az építő párbeszéd (netalántán kritika) kibontakozására.

Az i-re a pontot Bartus következő mondata teszi fel:

Alkotmányunk szerint az új miniszterelnök megválasztásának feltétele az új kormány programjának bemutatása is.

Nagyon fontos látni, hogy választási program nélkül a Fidesz, vagy akármelyik győztes párt végül is kénye-kedve szerinti kormányprogramot csinálhat. Olyat, amely nem ellenőrizhető, amely nem kérhető számon, amelynek csak egy társadalmi alapja van, a választási győzelem számbeni aránya. Olyan, amellyel nem kell választási felelősséget vállalnia a győztes pártnak, hiszen nem ígért semmit a választási kampány során.

Mindezek mellett nagyon remélem, hogy a Fidesz választási program helyett már a kormány programon dolgozik. Mert sem elvesztegetni való idejük, sem istenadta joguk nem lesz arra, hogy ezzel (is) késlekedjenek.

A választási program elkészítésére már kevesebb, mint ötven napjuk van. A kormányprograméra sem sokkal több.

Remélhetőleg nem olyan lesz, mint a választási programjuk.

Címkék: politika választás belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://envezettem.blog.hu/api/trackback/id/tr561926295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_115131 2010.03.08. 11:21:24

De - attól tartok - pontosan olyan lesz. Azaz hatalomra vágyó, hatalomra törő, és hatalommal visszaélő - olyan fideszes... kritikát nem tűrő, belátásra képtelen, öntörvényű, bicskanyitogatóan öntelt (destruktív - mint mindig). Jaj!

Ismeretlen_152980 2010.03.08. 20:15:02

Az való igaz, eddig csakis szóban adnak valami homályos képet arról, mit is szándékoznak véghezvinni kormányra kerülésük után! Ami viszont elszomorító, hogy nem ők az egyedüliek! A Jobbik programja ezzel szemben igenis figyelmet érdemel! Ami pedig a "korral haladók"-at illeti, közöttük még mindig sokan megelégszenek az üres ígéretekkel, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy többnyire ők azok, akik még lélegeztetőgépen tartják az emeszpét! Nincs igazam?

Ismeretlen_87799 2010.03.09. 00:16:12

De igazad van. Igencsak elszomorító tény, hogy a Fidesz nyolc év ellenzékieskedés után nem rendelkezik egy gazdaságilag megvalósítható, vitatható, a szellemiséget bevonó programmal. Dettó ugyanez az MSZP-re is vonatkozik, csak náluk még súlyosbító körülmény, hogy ők a sátoron belülről szemlélték az eseményeket közben. A politikai pártok és a hazai politika szintjét tényleg jellemzi az, hogy egy kivülről jövő értelmiséginek van csak vitatható, gazdasági megfontolásokra, és nem nemzeti vagy szocilaista szólamokra alapuló programja. Ennek ellenére választás lesz. Sőt, megválasztás is. Utánunk meg a vízözön...
süti beállítások módosítása